Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
На ГКПП Дунав мост заловиха 1,239 кг таблетки "екстази"
Автор: Екип Ruse24.bg 12:00 / 23.04.2014Коментари (0)221
© Агенция "Митници"
Русенски митничари, съвместно със служители на ДАНС и Гранична полиция, пресякоха канал за трафик на синтетична дрога от Холандия към България. При опит да бъдат внесени в страната през ГКПП-Дунав мост са заловени 1,239 кг "екстази" във вид на таблетки. Съвместната операция е реализирана в ранните утринни часове на 19 април. 

Трима български граждани /двама мъже и млада жена/ пристигнали на трасе "вход" около 08.15 часа сутринта с лек "KIA CARENS" с холандски регистрационен номер.

Автомобилът, шофиран от 50-годишният Д.К., е насочен към халето за щателна митнически проверка. При проверката на личните багажи на пътниците митническите служители открили червена найлонова чанта под два пакета с кафе, в която се намерил обемист пакет с оранжево-кафеникави хапчета с формата на сърце. 

Направен е полеви наркотест, който установил, че таблетките реагират положително на метамфетамин. В хода на проверката в предния джоб на текстилна раница, собственост на водача Д. К., е намерено найлоново пликче, в което са открити още 6 таблетки с различна форма и цвят, за които също е установено, че са синтетична дрога, предназначена най-вероятно за лична употреба или мостра. 

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Русе. Д.К. е задържан в Русенския следствен арест с прокурорска мярка за 72 часа. Установява се съпричастността и на другите двама пътници към пресечения наркоканал. Приблизителната стойност на заловеният наркотик е около 37 000 лева.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: