Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
В Русе започна изграждането на пробива "Кауфланд"
Автор: Екип Ruse24.bg 16:48 / 25.09.2014Коментари (0)1059
Днес беше направена първа копка по проект "Интегрирана система за градски транспорт" по Компонент 4 - "Изграждане на подлез при ж.п. линията за свързване на кв. "Родина" с центъра", финансиран по ОП "Регионално развитие" 2007-2013. 

Началото на строителните работи бе дадено на кръстовището между магазините "Практикер" и "Кауфланд" от кмета на Община Русе Пламен Стоилов, заместник-кмета по европейско развитие Страхил Карапчански и заместник-кмета по устройство на територията Димитър Наков и ръководителя на проекта Свилен Иванов. 

Гости на събитието бяха председателят на Общински съвет-Русе засл. проф. Васил Пенчев, общински съветници и кандидати за народни представители. Тържественият водосвет бе извършен от отец Марин.

Проектът за интегрирана система за градски транспорт цели ефективното и устойчиво подобряване на предлаганата услуга. Осигурява се по-добра достъпност на гражданите до обществения транспорт, подобряване на трафика и повишаване безопасността на движение, намаляване на задръстванията, по-голяма мобилност на населението, прилагане на система за гъвкаво таксуване на пътниците, използващи колите на градския транспорт. 

Компонент 4, чиято първа копка бе направена днес, предвижда изграждането на подлез под ж.п. линията, който ще се използва от обществен градски транспорт, автомобили, велосипеди и пешеходци. Новото трасе в значителна степен ще скъси разстоянията и времето за пътуване от кв. "Родина" към централната градска част. 

Общата стойност на тази част от проекта е: 5 909 107,54 лв. като финансирането по Оперативна програма "Регионално развитие" е 4 499 365, 74, а собствения принос на Община Русе възлиза на сумата от 1 409 741, 80 лв.

"С много желание, вяра и работа стигнахме до този момент, въпреки многобройните трудности. Той нямаше да се случи без подкрепата на всички големи фирми в района, които дариха части от своите терени, за да се прокара пътната отсечка", каза в словото си към присъстващите кметът на Община Русе Пламен Стоилов и допълни: 

"Това е един изключителен пример, който показва по какъв начин трябва да си партнират бизнеса и местните власти с подкрепата на държавната власт". 

Според предварителните разчети, пробивът "Кауфланд" трябва да бъде готов до 1 октомври 2015 г.

Проектът "Интегрирана система за градски транспорт на град Русе", финансиран по ОП "Регионално развитие" 2007-2013 г. е на стойност 29 379 323, 89 лв., от които предоставената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 26 011 937, 93 лв. и 3 367 385, 96 лв. собствен принос на Община Русе.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: