Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Проекти за 100 милиона лева отчете кметът за третата година от мандат 2011/2015
Автор: Екип Ruse24.bg 10:03 / 11.11.2014Коментари (3)978
©
На официална пресконференция вчера кметът на Община Русе Пламен Стоилов и неговият екип отчетоха свършената работа през третата година на управление от мандат 2011-2015 г.

Стоилов подчерта значимостта на финансовите ресурси, привлечени и управлявани по различни проекти, които за отчетния период са на обща стойност 103,4 млн. лв. През изминалата година успешно са приключили ключови за развитието на Русе проекти на стойност 17,80 млн. лв. 

Към настоящия момент изпълняваните проекти от Общината са за 78 млн. лв. По оперативна програма "Регионално развитие" се изпълняват 5 проекта, възлизащи на 14 млн. лв., най-знаковият от които за всички русенци е "Развитие на културно-историческите атракции в градски туристически ансамбъл". 

По Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013 г., се работи по един проект на стойност 29 хил. лв. Близо 300 хил. лв. са усвоените средства по ОП "Развитие на човешките ресурси".

Проблемът с местата в детските градини е решен с изпълнението на два проекта на стойност 3 млн. лева, чрез които са изградени филиалите на ОДЗ "Снежанка" и ЦДГ "Червената шапчица" по проект "Светилник" в кварталите "Дружба" и "Чародейка".

За една година е увеличен капацитетът на детските градини с още 250 места. Заработи много добре и електронната система за записване в детските градини.

Пет проекта на стойност 3,75 млн. лв. се изпълняват по ОП "Развитие на човешките ресурси".

Кметът Пламен Стоилов акцентира върху важността на спечеления проект, който вече е в процес на изпълнение за рекултивация на старото сметище. Той е на стойност 22,5 млн. лева и е по ОП "Околна среда". 

Градоначалникът представи и депозираните проекти, по които Общината има намерение да работи през следващата година. Един от тези проекти предвижда Музеят на Баба Тонка да се снабди с модерно оборудване и да представи нова експозиция.

Стоилов отчете като знаково събитие за град Русе и откриването на новия Екомузей, който е повод за гордост и се посещава от над 300 души дневно.

"Продължаваме активно да работим за връщането на позициите на града ни", допълни кметът Пламен Стоилов.

През третата година от мандата в Русе се откри и Комплексен онкологичен център, който е най-модерният за Североизточна България.

През тази година Общината даде старт на дългоочакваното строителство на пробива "Кауфланд", от което ще се възползват жителите на три квартала в града. Русе е и първият в страната с разработен цялостен план за велосипедна мрежа.

Кметът Пламен Стоилов допълни, че през следващата година се предвижда да бъдат обновени още 20 детски площадки, да се изградят две нови спортни площадки и две площадки за стрийт фитнес. Той акцентира на факта, че в СОУ за европейски езици е изградена мултифункционална спортна зала за близо 1 млн. лева.

Повече пари ще има и за малките населени места, където през отчетния период се набляга на инфраструктурните проекти.

Пред журналистите Стоилов подчерта, че през тези три години не е вземал сам решенията, а е градил екипи.

"Приемам всяко предложение, което е добро. Вдигам си телефона на всеки гражданин, защото за мен всяко мнение е важно", заяви още кметът.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.11.2014 г.
0
 
 
Пламен Стоилов може и да има недостатъцим но е най успешния кмет на Русе от последните 'демократични' кметове. Нека си припомним кой кой е до момента, преди да плюем по Стоилов. Асен Тасев - предостави спортен терен на фирма Строител , за построяване на 'търговски център' Ялта. Единствения му успех е мощното бащино рамо за фирмата на сина му - Дартек Димитър Калчев - ще бъде запомнен като доказан бандит, прогонил инвестицията на Шишеджам от Русе и приватизирал чрез свои хора КТМ.
Aнонимен
на 12.11.2014 г.
0
 
 
Практика е старите сметища да се превръщат в спортни обекти и това вече е прилагано в Русе, където целия терен на сега строящата се спортна зала - Градския стадион е бил едно от най старите сметища на града. В този ред на мисли, каква ли ще е съдбата на терена на старото сметище ?!
0
 
 
Кмете,кмете,стига си се хвалил.Профукани 100 мил.лева и нищо на среща.Градинки оправяте,префърцунени думички използвате,а иначе градът с разбити улици,тротоарите като след бомбен удар,липсват паркинги,маса улици по безумен начин накичени със знаци за улеснение на корумпирани милиционери.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: