Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Официално отвори първият Фермерски пазар в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 17:35 / 15.11.2014Коментари (0)2623
©
Днес официално отвори първият Фермерски пазар в Русе, на който производители на биологично здрава храна и фермери ще предлагат своята продукция всяка събота.

Лентата на единствения по рода си пазар в Русе прерязаха кметът Пламен Стоилов, зам.-кметът Иван Григоров и управителят на "Общински пазари" Кунчо Кунчев.

Сред официалните гости на събитието бяха още зам.-кметът г-жа Даниела Шилкова, директорът на дирекция "Култура и образование" г-жа Ирена Петрова и секретарят на Общината Димитър Генков. Участие в церемонията по откриването взеха доброволци от КАРИТАС, децата от НУИ "Проф. Веселин Стоянов", както и музиканти от Общински детски център за култура и изкуство - Русе.

"Радвам се, че това, което поемаме като ангажимент, го изпълняваме. Преди месец, когато беше изложението "Празник на плодородието", обещахме проектът "Фермерски пазар" да стартира още тази година и днес той вече е факт. Щастлив съм, че сме един от градовете, в които има такъв био-пазар. Считам, че това е една изключително полезна инициатва, която дава възможност на малкия и среден бизнес от района да се популяризира и да печели", заяви кметът Пламен Стоилов.

Кунев сподели, че организаторите са се постарали на този пазар потребителите да намират само качествени продукти от сертифицирани производители на възможно най-ниски цени. "Радвам се, че фермерският пазар се оргaнизира точно тук, на територията на Общински пазари, с активната подкрепа на Община Русе", допълни още той.

Фермерският пазар ще предлага чисти и вкусни храни и богато разнообразие на различни здравословни продукти, като студенопресовани масла, тахан, био боб и леща, билки и подправки, био сокове от арония, ябълки, круша и праскова, вина от арония, биволски месни и млечни деликатеси, био козе мляко и сирене, био сушени плодове, био зеленчукови консерви и сладка, автентичен еленски бут, хляб и домашни зърнени произведения.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: