Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Тони Димитрова изнесе дългоочакван за русенци концерт
Автор: Екип Ruse24.bg 14:17 / 17.11.2014Коментари (0)886
©
Осемнадесетото издание на Международния конкурс за млади изпълнители на българска и популярна песен "Северно сияние" - Русе 2014 се проведе през уикенда в Доходно здание. Събитието премина под патронажа на кмета на Община Русе Пламен Стоилов
 
Директор на конкурса е вокалният педагог Вили Икономов. Организатори за поредна година са Община Русе, Сдружение "Северно сияние" и Възрожденско читалище "Зора-1866"-Русе. Гала вечерта на лауреатите на ХVІІІ издание на международния конкурс за млади изпълнители "Северно сияние" се състоя в неделя, 16 ноември в Доходното здание. 

Началото постави певицата Тони Димитрова, която изнесе дългоочакван за русенци концерт. Кметът на Община Русе също уважи рецитала й. Освен като специален гост, Тони Димитрова беше поканена от директора на конкурса, г-н Вили Икономов и да оценява участниците в двата конкурсни дни.

Председател на международното жури на конкурса беше композиторът Светослав Лобошки. Заедно с него и Тони Димитрова журираха още и Ирина Савенкова - вокален педагог от Санкт-Петербург, Виорела Филип преподавател по поп пеене в университета в Букурещ, Таня Точева - вокален педагог, Вили Икономов - като преподавател по поп и джаз пеене в НУИ "Проф. Веселин Стоянов" и Антоанета Георгиева - също вокален педагог. 

Конкурсът се организира от Сдружение "Северно сияние", с подкрепата на Община Русе, Общински младежки дом и Възрожденско читалище "Зора - 1866 г". Финансовата подкрепа на международното събитие беше осигурена от Общинска фондация "Русе - град на свободния дух" и частни спонсори. 

Награждаването на лауреатите започна с приветствие от Кмета на Общ
©
ина Русе. След това лично връчи и Специалната награда на кмета на Община Русе - почетна грамота и пластика на участничката от трета възрастова група Бианка Рошу от Румъния. 

Директорът на конкурса Вили Икономов също излезе на сцената, за да връчи награда, но на Кмета. В израз на благодарност и признание към него, маестро Икономов връчи на г-н Стоилов почетна грамота за "Принос в утвърждаването на Международен конкурс за млади изпълнители "Северно сияние", подчертавайки колко важна е подкрепата на общината за реализирането на международни културни проекти.
Гала вечерта продължи с награждаването и на останалите участници в конкурса. 

Според регламента му, за първия конкурсен ден участниците трябваше да се представят задължително с българска песен, а чуждестранните изпълнители с песен на родния им език. 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: