Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Борят се да запазят първия влак в България, който е емблематичен за Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 17:09 / 08.01.2015Коментари (1)1369
© Impact Press Group
В Областна администрация - Русе е получено писмо от БДЖ с което се информира областния управител относно огромните проблеми, пред които е изправено дружеството при реализиране на превозната услуга през 2015 година. 

В него е описано, че ще се отменят някои бързи и пътнически влакове, ще се промени периодът на движение или съкрати маршрутът на влаковете с цел оптимизация на разходите. 

По този повод днес в кабинета на заместник-областния управител Станимир Станчев се проведе среща свързана с намерението на БДЖ за спиране на влака по линията Русе - Варна - Русе с часово разписание 05.55 часа тръгване от жп гара Русе за жп гара Варна и в обратна посока от 16.10 часа. 

Участие взеха Искра Антонова - началник отдел "Транспорт" в Община Русе, Боянка Димитрова - Председател на РС на КНСБ - Русе, Тодор Барбуков - Председател на ОСО Вагонен район към СЖБ на КНСБ, Йордан Марков - Председател на ОСО на превозни служби Русе - Левски - Горна Оряховица. 

Представителите на Регионалния съвет на КНСБ - Русе апелираха към областната управа да изрази позиция относно спирането на влака по линията Русе - Варна - Русе, което се предвижда да стане на 1 февруари тази година. Тяхното становище е, че този влак е изключително удобен транспорт за достигане до учебните заведения и университети от ученици и студенти, придвижване до работните места на работници и служители от населените места, намиращи се в област Русе, както и от съседните такива.

Тодор Барбуков подчерта, че влаковата композиция се използва още и за придвижване на пенсионери, инвалиди и социално слаби групи, ползващи определен вид намаления със социален ефект. Барбуков допълни още, че със спирането на влака се създава огромно неудобство за всички хора, ползватели на тази линия. 

Йордан Марков коментира това, че ще бъде прекъсната единствената връзка с няколко съседни области, които работят хора живеещи в Русе и областта. Той посочи, че от БДЖ искат и спирането на влака Русе - Горна Оряховица с връзка за Варна, София и Стара Загора, както и Горна Оряховица - Русе, който взема връзка от направление Стара Загора, Варна, София за Русе.

След като изслуша внимателно становището на представителите на Регионалния съвет на КНСБ - Русе, заместник-областният управител на Област Русе Станимир Станчев изрази позицията на областна администрация относно наболелия проблем, свързан с транспорта за много от гражданите. 

Той подчерта, че най-важното за областната управа е да помага на хората и да решава, какво е най-доброто за тях. Станчев обяви, че позицията на администрацията е против спирането на влаковата композиция. 

Заместник-областният управител сподели, че днес Стефко Бурджиев - областен управител на Област Русе е на среща в София с Ивайло Московски - министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, където ще бъде обсъден този въпрос и ще се изрази мнението на областната управа и това на гражданите. 

Станимир Станчев наблегна и на факта, че това е първата железница в България и тя е знакова както за града, така и за областта и трябва да се направи всичко възможно да се запази. Той призова всички присъстващи на срещата да работят в екип и да сътрудничат помежду си в борбата за запазване на първия влак в страната.

От името на Община Русе Искра Антонова отбеляза, че кметът Пламен Стоилов и неговия екип също подкрепят мнението за запазване емблематичния за всички русенци влак по линията Русе - Варна - Русе.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.01.2015 г.
0
 
 
Дали след 20-30 години в България ще има хора, които да живеят извън София или до тогава ще станем първата държава в Европа само от 'столичани' ... онази особена порода лигльовци - полухора, полубогове.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Скандали в Народния театър
Бюджет 2024
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: