Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Спешните лекари в Русе скептични, че ще получат 20% увеличение на заплатите
Автор: Екип Ruse24.bg 14:55 / 13.01.2015Коментари (0)512
© Ruse24.bg
Заплатите на работещите в "Спешна помощ" да се увеличат с 20 процента, като се въведе коефициент за натовареност на екипите. Това е поредното предложение на здравното министерство, което се опитва да разреши проблемите в сектора на спешната помощ. Медиците обаче са скептични относно критериите, които ще определят кой екип е натоварен и кой не.

В "Спешна помощ" в Русе работят общо 11 екипа, които обслужват жителите на осем общини. Тъй като все още няма ясни правила за спешни и неспешни случаи, линейките ходят навсякъде. Този факт заедно с липсата на методика за натовареност карат медиците да гледат предпазливо на новата министерска идея.

"Не знаем какъв е критерият за изработване на този коефициент и до последно ще ни бъде интересно да разберем как точно се определя той, на базата на какво, на време за изпълнение на адреса, от тежестта на адреса ще зависи ли тази натовареност, от отдалечеността на екипите ще зависи ли, от това какви адреси са изпълнени", коментира д-р Недка Дикова.

Според русенските лекари спецификата на работата им трудно може се измери с цифри.

"Логически разсъждавайки, не мога да определя един екип, който е на катастрофа и се е занимавал два часа с тежка катастрофа как може да бъде сравнен с екипите, които през това време са изпълнили 4 или 5 температурни адреса. Тъй като знаем, че и на такива адреси ходим, при все че те не са за спешна помощ", допълва д-р Дикова.

Медиците вече са си патили при предишни увеличения на заплатите, тъй като обявените проценти са били различни от реално получените.

"Наново ще започне великото преразпределние на тези средства, като част от тях ще бъдат отклонени като резервен фонд... и пак ще има разлика между отделните колеги... и според нас целта е да се скарат хората от "Спешна помощ" и да не се получат точно 20 процента, както са обещани от министъра", смята докторката.

Междувременно от здравното министерство са поискали спешните центрове да изпратят писмени становища относно критериите и методиката за коефициента на натовареност.

Източник: Телевизия Европа







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: