Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Нова специалност в РУ
Автор: Екип Ruse24.bg 15:48 / 09.03.2015Коментари (0)2907
©
Бивши и настоящи студенти от
РУ "Ангел Кънчев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес в РУ "Ангел Кънчев" официално бе открита нова магистърска програма "Защита на населението и критичната инфраструктура, която е изнесено регионално обучение на Военна академия "Георги С. Раковски". 

По този повод кметът Пламен Стоилов поздрави ректора на Русенски университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев и началника на Военна Академия контраадмирал Митко Петев. Той сподели, че Русенски университет е на преден план във визитката на Русе и не трябва да спира да се развива, защото елитни университети има в елитните градове. 

Той изрази задоволството си, че поредната крачка в развитието на университета се прави точно в партньорство с Военна академия и подкрепата на министъра. 

"Откриването на тази програма е акт, който тепърва ще се оценява. Бедствията са също толкова, колкото са бил и преди, но превенцията намалява. Разходите са по-големи, когато се отстраняват последствията от бедствията, отколкото ако се инвестира за превенция. Затова разкриването на тази специалност е в полза на обществото и публичните институции", допълни още кметът. 

На церемонията по откриването присъстваха още министърът на отбраната на Република България Николай Ненчев, ректорът на Русенския университет проф. Христо Белоев, областният управител на Област Русе - д-р Стефко Бурджиев, зам.-кметът на Община Русе - д-р Страхил Карапчански, началникът на ВА "Георги С. Раковски" - контраадмирал Митко Петев, заместник-началникът на ВА "Георги С. Раковски" - полк. Мирослав Димитров, и деканът на факултет "Командно-щабен" във ВА "Георги С. Раковски"- полк. Димитър Ташков. 

В магистърската програма "Защита на населението и критичната инфраструктура" ще се обучават 20 студенти. Целта на програмата е завършилите да придобият сериозна теоретична подготовка и да формират практически умения за планиране и реагиране при бедствия, аварии и катастрофи, да могат да управляват процеси при извънредни ситуации, както и да могат да работят с органи и организации, които имат отношение към сигурността на гражданите.

По време на обучението студентите ще придобият знания за защитата на населението и инфраструктурата, рискове и заплахи за населението и инфраструктурата, управление при извънредни ситуации, политика за национална и международна сигурност, екология и системи за управление на околната среда, управление на отпадъците.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: