Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Гръмна скандал с фалшив фейсбук профил на областния управител на Русе!
Автор: Екип Ruse24.bg 12:35 / 23.03.2015Коментари (0)873
©
Обществен съвет Русе изпрати писмо до Областиня управител на Русе Стефко Бурджиев:

Уважаеми господин Бурджиев,

обръщаме се към Вас, загрижени за авторитета на високата държавна длъжност, която заемате и представлявате, както и за личният Ви авторитет като уважаван специалист, администратор и публична личност, познатa на обществеността ни с постоянната си ангажираност с държавните и местни проблеми.

Същността на информацията, с която искаме да Ви запознаем, касае нашите съмнения относно нерегламентираното използване от името на вашата администрация на страница във фейсбук.

Съмненията ни се породиха от изключително ниското ниво на общуване с гражданите, участващи в дискусии на страницата на гражданската ни група "Обществен съвет Русе" от името и под атрибутите на институцията и органа, който представлявате с екипа си и лично Вие. 

Също така пробуди нашата чувствителност и използването на държавният герб извън регламента по Закона за държавния герб и решението на МС за употреба му в интернет пространството само за сайтове на администрациите, насочени към предоставяне на електронни услуги на гражданите.

Надяваме се и не искаме да приемем, че нашата администрация може да има подобно на демонстрираното отношение към суверена си.
Уверени сме, че ще разпоредите проверка относно персоналното използване на страницата и ще разпоредите нужните мерки за коригиране на начинът й на ползване от операторите с достъп до нея.


Прилагаме копия от проявите на профилът наричащ се "Областен Управител-Русе".

Гражданска група "Обществен съвет Русе" работи за реализиране на едно истинско и активно гражданско общество в град Русе и искрено се надява, че един ден и администрацията ще се включи в този процес на равни начала, с което не само информацията, а и настроенията на хората ще могат да бъдат усещани и анализирани от избраните от нас представители, за да са естествен коректив на действията, отклоняващи ресурсите на обществото от идеята за реализиране на по-добър живот за всички негови членове.

Практиката на групата е да популяризира контактите си с администрациите и техните отговори, което да показва ефекта от активна гражданска позиция, както и нивото на ангажираност на администрацията с проблемите на гражданите.

Надяваме се, да получим официален отговор и от Вас, както и на адекватни мерки за защита на авторитета на ръководената от Вас държавна структура.

Отговорът на Бурджиев:

Областна администрация - Русе Ви уведомява, че във връзка с получено писмо от Обществен съвет Русе за създаване на фейсбук профил на Областен управител - Русе, изразяваме категорично становище, че такъв никога не е бил регистриран в социалната мрежа. Това е изцяло нечия чужда инициатива, за която ще бъдат сезирани компетентните държавни органи за отношение.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: