Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Златна значка "Русе" за Вера Немирова и Найден Тодоров
Автор: Екип Ruse24.bg 15:24 / 25.03.2015Коментари (0)826
Днес кметът Пламен Стоилов се срещна с режисьора Вера Немирова и диригента Найден Тодоров, като ги поздрави за усилията, които полагат за поставянето на изключителната опера "Катерина Измайлова" на Шостакович. 

Кметът допълни, че целият екип работи в посока град Русе да се превърне в още по-голямо средище на културни събития и иновации. Стоилов каза още, че се стреми към всеобща разпознаваемост на града и е убеден, че с подобни мащабни инициативи като тази на внучката на Добри Немиров, този успех ще бъде налице. 

От своя страна Вера Немирова твърдо заяви, че ще се превърне в посланик на Русе, запознавайки Европа и света с града. Самата тя се определи като русенска внучка и потвърди, че е истински съпричастна със случващото се в града. Дори, специално за премиерата на "Катерина Измайлова" е поканила редакторът на най-известното и най-голямото оперно списание "OPERN WELT", който ще представи града в подробна статия.

В Русе ще дойдат и директорът на най-голямата опера в Германия, както и много официални лица и гости, сред които и вицепрезидент Маргарита Попова.

Кметът връчи почетната златна значка "Русе" на Вера Немирова и Найден Тодоров, в знак на признателност към работата на двамата музиканти и стремежът им към развитие на културното дело в града. 

В отговор те благодариха и заявиха, че се надяват с общи усилия да продължават да вървят напред, утвърждавайки града като културен център.

Вера Немирова e pодена в София, в семейството на артисти. Майка ѝ Соня Немирова, е оперна певица. Баща ѝ е оперният режисьор Евгени Немиров. Внучка е на Добри Немиров. През 1996 г. Вера Немирова завършва Висшето училище за музика "Ханс Айслер" в Берлин със специалност "Оперна режисура".

Дипломира се с постановката на операта "Магарешката сянка" от Рихард Щраус в Дойче Щатсопер, Берлин. През 1998-1999 г. завършва второ висше образование със специалност "Музикална режисура в медиите - видео, телевизия и кино". От 1998 г. започва нейната възходяща самостоятелна режисьорска кариера с постановки в Германия, Австрия, Швейцария, Латвия, Русия и др. 

От 1999 г. работи като преподавател - гост професор по актьорско майсторство във Висшето училище за музика "Ханс Айслер" - Берлин, а от 2007 г. е гост-доцент на Виенския Университет. През 2000 г. е удостоена с награда на Втория международен конкурс за оперни режисьори в Грац. 2001-2002 получава стипендия на Академията за изкуства - Берлин. 2001-2003 е член на Академията за съвременен музикален театър при културния фонд /Кulturstiftung/ на Дойче Банк с награда за постановката й "Празникът на агнетата", осъществена в Хамбург. 

Постановките й са многократно номинирани за "най-добра постановка на годината" в международното списание "Оpernwelt". 2006 г. ѝ се присъжда награда на Академията за изкуства - Берлин, секция изпълнителско изкуство.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: