Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
–усе
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
√розно! –оми посегнаха и на дрехите, които хората дар€ват от сърце!
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 14:06 / 17.04.2018 оментари (47)1210
«а изключително грозно изпълнение сигнализира читател на Plovdiv24.bg. ≈то за какво точно става въпрос: "«дравейте, пиша ¬и относно кабинката за дрехи пред " ауфланд" в "—мирненски". Ќа 13 април б€хме отишли да оставим торбичка с дрехи и се натъкнахме на цигани, които изкарваха торбите с дрехи от препълнени€ контейнер. “олкова грозна картина, при ко€то повечето наши граждани гледаха с недоумение какво се случва. ѕисах и до Ѕ„  ѕловдив, информирам ¬и и вас (прикачам снимки)".

ѕрипомн€ме, че иновативната система се реализира за пръв път в Ѕългари€ през 2016 г., около 25 години след въвеждането ѝ в «ападна ≈вропа.†ћоже да се дари всичко, което е от текстил, опаковано, чисто и добре завързано в торбички. ¬ ѕловдив за една година б€ха поставени близо 100 контейнера, а в ц€лата страна те са около 1000. “е могат да бъдат намерени на територи€та на общински учреждени€, училища, университети и супермаркети.  апацитетът на един контейнер е около 300 килограма, който ще бъде събиран със специален хигиенизиран транспорт.

 ампани€та е безсрочна и има за цел да приобщи хора от всички възрасти да бъдат екологично и социално отговорни и чрез своето участие да помогнат за стимулиране на дарителството, опазването на природните ресурси и запазването на ценни суровини за обществото и икономиката вместо депонирането им.

"ѕризовавам всички граждани да се включат. ќт днес са поставени три контейнера в сградите на Ѕългарски€ червен кръст в ѕловдив. “ърговската фирма, на ко€то сме партньори, има готовност при бедствена ситуаци€ да подпомогне пострадали с необходимите според сезона дрехи и да отговори на техните нужди", коментираха в началото на кампани€та организаторите.

«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
 ато н€ма закони и никой не поема отговорност за нищо така ще е...
+2
 
 
 ойто продължава да см€та, че интегрирането на та€ измет е възможно, очевидно живее в илюзи€.
+4
 
 
Ќе знам защо си мислите, че дрехите в тези контейнери отиват за дарени€. ¬сичко се раздел€ и изпраща в магазините за втора употреба.
-1
 
 
ем.. ти€ поне са имали нужда .. наистина..
+2
 
 
“ези торби сто€т там н€колко дена вече . Ѕ„  не си извозват помощите и веро€тно контейнерите са препълнени . ћалко пресилено заглавие , но все пак се търси сензаци€ .
+3
 
 
јми н€кой да ги беше събрал тези дрехи. ¬ ѕловдив има един контейнер до  ауфланд, от два месеца вече не можеш да пъхнеш нищо в него, пълен е до горе.
+1
 
 
ј защо ги снимате , а не ги изгонихте направо , или полици€ защо не извикахте ????? ѕрост народ бе , слаба държава бе ......
+1
 
 
 ъде е полици€та?—пи!ћахат с палките за пари!
+4
 
 
ѕ»“ј —≈ ¬ «јƒј„ј“ј-Ќј  ќ≈ Ќ≈ —ј ѕќ—≈√ЌјЋ» –ќћ»“≈ ?
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« јприл 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
јктуални теми
Ѕрутално убийство в –усе
«верска катастрофа с колата на ћестан
ћегз загази сериозно
Ѕойни изкуства сезон 2017/2018
¬рзривиха и обраха банкомат в "“раки€"
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в –усе и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: