Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Нови разкрития за терориста, окървавил Нова Зеландия, и престоя му у нас
Автор: Екип Ruse24.bg 17:19 / 16.03.2019Коментари (4)1430
©
Tерористът от Нова Зеландия Брентън Тарант е пренощувал два пъти в София по време на разходката си в България през 2018 година, информира БНР, позовавайки се на собствени източници.

Нападателят, който уби 49 души в 2 джамии в новозеландския град Крайстчърч, е нощувал в столицата в деня на пристигането си у нас на 9 ноември. След това той отседнал отново в София вечерта преди да отпътува. По непотвърдена информация терористът е отседнал и двата пъти в хотел на булевард "Цариградско шосе", намиращ се в близост до летище "София".

По време на разходката си той наем автомобил от малка фирма за отдаване на коли под наем. Властите продължават да изясняват подробности около престоя на нападателя у нас. По-рано главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви, че Тарант е бил в страната ни като турист - той обикалял исторически обекти, свързани с Освобождението. По думите на Иванов посещението на австралиеца Тарант в Бъглария не е било свързано с терористична дейност. 

Тази информация беше заявена и от вътрешния министър Младен Маринов и главния прокурор Сотир Цацаров по време на брифинг след извънредната среща на службите за сигурност у нас в Министерски съвет, свикана от премиера Борисов във връзка с надписите на български език, които лъснаха на пълнителите за автоматичното оръжие на терориста. Стана ясно, че мъжът е обиколил няколко града в България в периода 9-15 ноември - Дряново, Плевен, Велико Търново, Благоевград, Банско, Пловдив, Асеновград, Бачково, Казанлък, Банско, Перник, София. Нападателят бил и до Шипка. Припомняме, на пълнителите беше изписано на български език "Фружин" и "Битката при Булаир 1913". 

Отделно на английски език пишеше "Shipka pass" - Проходът Шипка. Припомняме, 49 души бяха убити при стрелба в две джамии в новозеландския град Крайстчърч. 41 души са убити в джамията Deans Avenue и седем в джамията Linwood. Един човек е починал в болница. 48 души са хоспитализирани с огнестрелни рани, включително деца. Някои са в критично състояние. 28-годишният австралиец Брентън Тарант предава на живо нападението в едната джамия. Той публикува множество снимки с оръжия и пълнители и линк към манифест за действията си преди клането.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Стига вече с този терорист.На ден през България преминават кой знае колко терористи.С всеки ли ще се занимавате и ще давате луди пари за разследване и отчети пред ГоЛеМиТе.
-1
 
 
.... нещо за бузлуджа не е ли написал на пълнителите :)
+2
 
 
А защо никой не говори за това колко хрисртияни биват всеки ден от мисюлмани?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: