Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
12 г. затвор след кървавата любовна драма в пловдивско село
Автор: Екип Ruse24.bg 10:44 / 17.11.2021Коментари (0)477
© Plovdiv24.bg
Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Пловдив, с което е потвърдено изцяло наказанието на Богоя Богоев (Бочката) от 12 години лишаване от свобода за двоен опит за убийство. Съдът е оставил без уважение и е отхвърлил като несъстоятелни жалбите на подсъдимия и на една от пострадалите срещу присъдата.

Окръжен съд – Пловдив признава Богоев за виновен в това, че на 16.09.2019 г. в с. Ръжево, област Пловдив, от ревност е направил опит умишлено да умъртви повече от едно лице – съседката си Росица Горнишка и своя приятел Лазар Лазаров от същото село, като деянието е останало недовършено поради независещи от волята на дееца причини и същото е извършено предумишлено.

Богоев останал сирак от рано, роднините не общували с него. Живеел сам в къщата на родителите си и работел като охранител в местната земеделска кооперация. Помагал на новопристигналата си съседка, като цепел дърва за огрев, хранел животните, вършел и друга мъжка работа, а пенсионерката му се отблагодарявала, като понякога го канела да се хранят заедно.

Друг техен съсед - Лазаров, често й услужвал, като я возел с колата си до магазина, защото тя била трудно подвижна. Подсъдимият, който се увлякъл по по-възрастната от него жена, започнал да ревнува. Често злоупотребявал с алкохол. На 16.09.2019 г. разбрал, че тя и съседът ще ходят с колата на покупки. Взел решение да убие и двамата. Причакал ги, като предварително сменил катинара на пътната врата към двора на жената, за да не може да влезе.

Взел кухненския нож и ги зачакал. Когато ги видял, тя му се развикала, а той я нападнал с ножа и пробол лицето й, като уцелил бузата, а след това я намушкал в гърба. Подгонил Лазар Лазаров и го намушкал пет пъти в краката. Съседи чули виковете за помощ и ги разтървали.

Пострадалите били откарани с две линейки до болницата, където жената претърпяла спешна операция. И двамата оцелели. Подсъдимият също имал леки наранявания от борбата с Лазар Лазаров. Установено е, че е имал 2.6 промила алкохол в кръвта.

Върховният касационен съд пише в мотивите си, че правилно и първоинстанционният и Апелативният съд са преценили размера на наказанието да е при многобройни смекчаващите отговорността обстоятелства, като се има предвид, че Богоев е с чисто съдебно минало, има добри характеристични данни, помагал е на пострадалата преди инцидента и е признал, че е действал от ревност.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно и влязло в сила.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: