Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
12-годишни сеят срамни болести
Автор: Екип Ruse24.bg 09:53 / 07.09.2011Коментари (60)2881
© Impact Press Group
Дванадесет-четиринадесетгодишни момичета и момчета вече се заразяват с полово предавани болести. Най-често те пипват хламидиаза, която протича без симптоми, затова не я лекуват, а впоследствие тя причинява стерилитет. Това съобщи д-р Тотко Найденов от Националния алианс "Живот за България". Вече има и няколко регистрирани случая на 12-годишни, заразени с гонорея. В действителност обаче инфектираните с нея и дори със сифилис са много повече.

Те обаче не се регистрират, тъй като от неудобство учениците не ходят на лекар, а пробват да се лекуват сами с антибиотици. Информация за курса на лечение те си разменят в интернет, обясни д-р Найденов.

Освен традиционното лечение с антибиотици, което продължава минимум един месец и излиза около стотина лева, някои си бият инжекции с пеницилин еднократно. Те са разработени така, че една доза да е достатъчна за лечението, цената им е 5-7 лева според производителя и вносителя.

Д-р Тотко Найденов подчерта, че девойките, още като ученички в прогимназията, пипват човешкия папиломен вирус от безразборен секс без презерватив. Разновидности на въпросния вирус причиняват впоследствие рак на шийката на матката. От него обаче мъжете не боледуват, независимо че са преносители.

Петгодишно момченце е лекувано от сифилис неотдавна в Клиниката по кожно-венерически заболявания на Александровска болница. Детето спяло в едно легло с кака си, която най-вероятно го е заразила с целувка след орален секс с болен, съобщиха пък доктори от лечебното заведение.

Тийнейджърите започват полов живот твърде рано, единодушни са медиците. Момичетата са виртуози в леглото още в седми клас, а момчетата ги догонват едва в осми.

4500 аборта са направени от тийнейджърки през последните близо две години, показват данни на Националния център по здравни знания.

Учениците вече ползват тоалетните в голямото междучасие, за да правят секс, а не за да пушат цигари, заяви д-р Методий Янков от акушеро-гинекологичната болница "Св. София" в столицата.

Безразборен секс със случайни партньори понякога с по двама-трима за една нощ по време на купон, след чаша алкохол, с цигара марихуана или само транквилант вече се смята за най-добрия начин за прекарване на купон, показва проучване сред учениците. Една малка част от тях обаче знаят и се замислят за инфекциите, които могат да пипнат по време на безразборен секс без презерватив.

По думите на националния консултант по дермато-венерология проф. Николай Цанков никой не се занимава със сексуалната просвета на подрастващите у нас, те научават всичко за секса и отношенията с партньора в леглото вече не от улицата, а от порноканалите и интернет.

Да се въведе задължителен час по сексуална и здравна култура в училищата, настояват лекарите.

Законът за здравето задължава училищата да осигурят на учениците часове за просвета по социално значимите заболявания, болести, предавани по полов път, нежелана бременност, вредата от алкохола, наркотиците и тютюна.

Към момента обаче само шепа училища в страната изпълняват това разпореждане, обясни д-р Тотко Найденов. Той и колегите му са поискали с писмо до министъра на образованието и министъра на здравеопазването въвеждането на въпросния час в школата. На 6 и 7 ноември на здравен форум в Смолян този въпрос отново ще бъде повдигнат.

Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Ивалин Неделчев
премахни филтъра

+3
 
 
Чета всички коментари и се чудя защо все държавата соца демокрацията и тн са виновни все едно моите дъщери които са по на 30 вече не са живели в тая държава все едно не са учили тук напротив само че никога за училище не са тръгнали облечени като курвета щото не съм го допускал имаха си респект от учителите а сегашните само реват за заплати и накрая всичко е до това как се държиш с детето си като му разрешаваш всичко за да те остави че си ядосан на работа кой ти е крив после си късай косите и пиши по форумите
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: