Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
14-годишен преби и ограби баба, буквално за стотинки!
Автор: Екип Ruse24.bg 10:20 / 08.04.2020Коментари (6)571
©
Тревожна тенденция! Зачестяват престъпленията, извършени от непълнолетни младежи, а пикът тепърва предстои. След стагнацията заради коронавируса специалистите очакват, че тези посегателства ще се увеличават.

Проследявайка профила на извършителите - те са от социално слаби многодетни семейства, не посещават училище и в повечето случай дори са откровено неграмотни. Следва пореден пример за нагло престъпление, извършено от непълнолетен срещу възрастен човек буквално за стотинки.

Нападателят е само на 14 години. Действал обаче методично като изпечен насилник.

"Преди около седмица той си я е бил набелязал пострадалата като даже е разговарял веднъж с нея уж като случайно минаващ, като така е разбрал, че тя е самотно живееща", обясни Десислав Начков – Окръжен прокурор на Враца.

Решил, че има пари и няколко вечери по-късно я нападнал в дома й по тъмно. "Около 21 часа той идва до къщата, прескача оградата и успява да стигне до външната врата", казва още Начков.

"Той е опитал първо през прозореца. Не е могъл. След това е отишъл на вратата, но тя това не го е усетила. По-скоро е помислила, че минава кола. И там е започнал да тропа и в мига, в който е счупил малкото стъклце там, тя е чула. То е тропнало и е паднало стъклото", разказва дъщерята на жертвата Румяна Колева. Пътьом намерил дървен кол. Взел го и влязал при уплашената жена.

"И е извикал "Дай парите!". Едновременно с това й е нанесъл удар по тялото с дървения кол и тя пада. След като е паднала, той й нанася още 2 удара с юмрук в лицето и с крак в тялото“, допълва Начков. Взел единственото златно бижу на възрастната жена и продължил да търси пари. Намерил 40 лева, от които 15 били на стотинки, но той прибрал и тях и си тръгнал.

"След това тя е успяла да излезе по някакъв начин. Викала е по двора, ама кой да я чуе по това време?! Всеки се е заключил. Успяла е да отключи портата. Тя е била заключена портата. Показала се на тротоара. В този момент е идвала кола. Хората са я видели", обясни Румяна. Именно те извикали линейка и спасили премазаната от бой жена. 

"Този случай, както и всеки случай, свързан с битовата престъпност се следят стриктно от главния прокуроро и от министъра на вътрешните работи. Ние сме засилили вече контрола в тази сфера. Очакваме дори увеличение на този тип случаи именно свързани с битова престъпност. Следва да отбележа, че е обезпокоително, че напоследък извършителите са непълнолетни лица с нисък социален статус, необразовани, неходещи на училище, което не говори добре изцяло за обществото ни", каза Радослав Димов – председател на Апелативна прокуратура – София.

Според магистратите нападателят ще получи едва между 3 и 5 години затвор, въпреки, че и сега жената лежи в болница с натъртвания и счупена ръка. "Но следва да имате предвид и че закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни е доста стар. Той е от 60-те години на миналия век", допълва Димов.

Текстовете му не предвиждат толкова тежки престъпления, извърени от невръстни, на каквито ставаме чести свидетели напоследък, пише още "Нова ТВ".






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.04.2020 г.
0
 
 
И кражбите ще зачеставят,заради този коронавирус .Затова заключвайте,дори,когато сте вкъщи,това е най-добрата мярка !!!
Aнонимен
на 08.04.2020 г.
0
 
 
Циганите, циганите - бой и да чукат камъни. Тази сган няма да се оправи с галене по главата и кебапчета по избори за всякаква политическа измет. И химическа кастрация! По европейски!
+1
 
 
Винаги казвами и пак повтарям - на място,когато го хванете насилника,викате бай Пешо ковача и с големите клещи му стиска мъдете до откат.Къде са сега онези безродници от хелзинския комитет?
+2
 
 
Те са ди живи цигани и е крайно време законите да се приложат с пълна сила и за тях.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: