Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
2,5 млрд. лева повече влезли в бюджета от разкрита контрабанда
Автор: Екип Ruse24.bg 14:59 / 08.07.2016Коментари (0)1119
© Ruse24.bg
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с директора на Европол Роб Уейнрайт, в който двамата обсъдиха последните операции за противодействие на контрабандата, организирани от и с участието на българските служби.

Борисов информира Уейнрайт за задържаните на ГКПП "Лесово" 200 кг хероин с висока концентрация на активното вещество, което е най-голямата такава пратка за последните пет години. Той определи операцията като поредна добра реализация, благодарение на отличната комуникация между Прокуратурата, Агенция "Митници" и МВР.

Министър-председателят подчерта, че засиленото сътрудничество на българските служби с партньорите от останалите европейски държави и с Европол води до отлични резултати в борбата с контрабандата с транснационален характер. Борисов и Уейнрайт обсъдиха успешната реализация на съвместната операция на ГДБОП и испанските правоохранителни структури, проведена в тясно сътрудничество с Европол, при която на територията на Испания са разбити три нелегални фабрики за производство на цигари.

"Операцията е показателна за успехите на българските правоохранителни органи в борбата с контрабандата на европейско ниво", подчерта директорът на Европол. Коментарът му беше по повод предприетите от България мерки, които принуждават организираните престъпни групи да изнасят производството си от нашата страна в други европейски държави, както и на успешните съвместни реализации в Полша и Испания. 

Роб Уейнрайт благодари за развитието на операциите и дейността на българските служби. 

Бойко Борисов информира директора на Европол за последното проучване на тютюневите компании от Инициативата срещу незаконната търговия, което показва рекорден спад до 8% на нелегално търгуваните цигари. 

Той посочи също, че в резултат на предприетите мерки и добрата координация, постигната чрез Бюрото за борба с контрабандата, в бюджета са събрани 2,5 млрд. лева повече в сравнение със същия период на миналата година.

Борисов и Уейнрайт уточниха продължаването на съвместната работа по приоритетите, очертани заедно с Европол и партньорските служби на страните от ЕС.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Kатастрофи Великотърновско
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: