Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
2-годишната Зария от Пловдив има нужда от нашата помощ
Автор: Екип Ruse24.bg 10:49 / 19.06.2020Коментари (0)689
Двегодишно момиченце се нуждае от спешна трансплантация на стволови клетки, като сумата е непосилна за родителите й. Разказваме Ви историята на малката Зария.

Зария е дългоочаквано дете, което се появява на бял свят през 2018 г. Когато навършва 10 месеца обаче, съдбата поднася на нея и семейството ѝ шокираща новина – детето е диагностицирано със злокачествено заболяване - остра лимфобластна левкемия.

Започва незабавно лечение в УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД, гр. Пловдив, след като се установява, че клетките в костния ѝ мозък са 93% и има наличие на тежки аплазии. Активната фаза на болничното лечение продължава 60 дни и приключва юли 2019 г., след което Зария преминава на поддържаща терапия. С огромни усилия от страна на родителите в този период малкото момиче започва да ходи и да се завръща към нормалния начин на живот, доколкото е възможно.

Щастието обаче е за кратко. На 02.04.2020 г. нещата претърпяват ужасен обрат. След влошаване на общото й състояние, Зария е приета отново в Детската онкохематология на УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД, гр. Пловдив (тогава тя е 2 години и 3 месеца). След направата на всички костно - мозъчни изследвания, се установява, че тя има нов рецидив и раковите клетки в мозъка са 81%. Последва отново лечение по спешност. Започва химиотерапия, но се оказва, че момиченцето не може да я понесе заради много тежка аплазия и сепсис, които застрашават живота й. Лечението продължава с имунотерапия, но за съжаление тя се оказва неуспешна. Последва нова химиотерапия.

Неотложно трябва да бъде извършена трансплантация на стволови клетки след намирането на съвместим донор. Трансплантацията ще бъде направена в Германия – Университетска клиника град Франкфурт, в Центъра за детско- юношеска клиника, отделение по трансплантация на стволови клетки. Сумата, която трябва да бъде събрана, е 100 000 евро. Но тя е непосилна за семейството.На 31 август 2020 г. е определена дата за приемане в клиниката и последващо лечение. За целта е необходимо малкото дете да е в ремисия.

Семейството на Зария се обръща с гореща молба към всички, готови да отворят сърцата си, и да помогнат в момент, когато тя има най-голяма нужда от това. Всяка помощ е от значение и е малка крачка към оздравяването на невръстното дете.

Всеки, който иска да направи дарение, може да преведе желаната от него сума на следната сметка:

IBAN: BG22UNCR70001524029530

UniCredit Bulbank / Милчо Златков Златев/

paypal.com: helpzariya@gmail.com

epay.bg КИН: 2512788094

За контакти със семейството:

Facebook: https://www.facebook.com/helpzariya 

web: https://help-zariya.com 

лице за контакт: Милчо Златков Златев / 0888148104

Средства могат да се предоставят и в районната администрация на "Северен" ( на адрес бул. "Цар Борис III Обединител" 22А) в специално обособени кутии.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Изчезна 12-годишно дете от Перник
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: