Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
20 години затвор за Семерджиев и на втора инстанция заради катастрофата с две жертви на бул. "Черни връх"
Автор: Екип Ruse24.bg 20:34 / 22.04.2024Коментари (0)982
©
20 години затвор за Георги Семерджиев и на втора инстанция. Това заявиха за bTV адвокатите на двете жертви на ужасяващата катастрофа на бул. "Черни връх“ в София Хариет и Христина.

Решението на Софийския апелативен съд е излязло този следобед. То изцяло потвърждава решението на поръвонистанционния съд. Георги Семерджиев получава 20 години затвор. 

За развоя на съдебния процес научихме днес от двамата адвокати. Към този момент информацията не е официално потвърдена от съда. От защитниците на семействата на жертвите разбрахме, че решението е от 74 страници.

Припомняме, че на първа инстанция Георги Семерджиев беше признат за виновен по пет обвинения – за причинената катастрофа с две жертви на бул. "Черни връх“ в София, за това, че е шофирал след употребата на амфетамин и метаамфетамин, за използването на фалшивата му шофьорска книжка, за фалшивите номера на колата и за притежание на метамфетамин.

Днешното решение на съда може да се обжалва и пред Висшия касационен съд. Дали това ще се случи и какви са мотивите за него – най-вероятно ще стане ясно утре.

Фаталната катастрофа стана през юли 2022 година на бул. "Черни връх" в София. След удар в таксиметрова кола, джипът на Семерджиев се блъсна в асансьора към метрото и се разполови. Според експертизите по делото Семерджиев е шофирал с над 160 км/час. 

Първоначалната версия на Семерджиев беше, че не е шофирал джипа. Пред съда той твърдеше, че е бил отвлечен. Затова разследващите трябваше да го свържат с колата в момента на катастрофата с възможно най-много доказателства.

Ключова за обвинението е ДНК експертизата, установила следи от жертвите по подсъдимия, тъй като пипнал колата си. Освен това на мястото беше открита едната маратонка на Семереджиев, а другата - в дома му.

От съдебнопсихиатрична експертиза стана известно, че при разговор с психиатър Семерджиев e казал, че е употребявал от време на време амфетамин, метамфетамин и други вещества, както и че може би е взел метамфетамин от пет до седем дни преди задържането му.

Разследващите установиха още, че тъй като не е имал ключове, той е повикал вече бившата полицайка Симона Радева, заподозряна, че му е осигурявала протекция. Според обивнителния акт тя му е осигурила стълба, по която да влезе в дома си.

Десетки полицаи също бяха разследвани заради катастрофата със Семерджиев и съмненията за "чадър" над него. Заради случая над 10 началници в МВР бяха наказани. Сред тях са трима директори на районни управления в София – на 5-о, 6-о и 7-о РУ.

Още по темата: общо новини по темата: 199
09.04.2024 »
14.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
23.02.2024 »
22.02.2024 »
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: