Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
24-годишен "бизнесмен" се опита да надхитри закона, но загази
Автор: Пламена Николова 14:08 / 13.02.2020Коментари (0)691
©
24-годишният Велизар И., който е бил предаден на съд от Окръжната прокуратура в Шумен, бе осъден днес от състав на Шуменския окръжен съд на 1 година лишаване от свобода при строг режим, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. Наказанието му е наложено за извършено продължавано данъчно престъпление по член 255, ал. 1, т. 1 и 3 от НК.

На 6 юли 2016 г. осъденият регистрирал дружество "Кар“ ЕООД чрез електронен подпис. Посочил като седалище на дружеството произволен адрес, който по никакъв начин не бил свързан с него. След това внесъл в страната 118 автомобила от различни страни в Европейския съюз. Колите на старо били регистрирани като собствени на "Кар“ ЕООД.

След това с пълномощни те били предоставяни на различни хора, предимно румънски граждани. С пълномощното колите били извеждани от България, а клауза в документа позволявала на ползвателя да продава автомобила.

По линия на международния обмен на прокуратурата станало известно, че 17 от 118-те автомобила, собственост на "Кар“ ЕООД, са били продадени. От продажбите дружеството на Велизар И. реализирало печалба, която подлежи на данъчно облагане.

"Кар“ ЕООД обаче не поддържало никакво счетоводство, не разполагало и с документи. За данъчните периоди от 7 юли 2016 до 1 април 2019 г. Велизар не е подал нито една данъчна декларация, въпреки че дружеството е реализирало печалба.

Щетата за бюджета е 7668 лева, което представлява големи размери.  

До постигането на ефективната присъда спрямо Велизар И. той е бил обявява на общодържавно издирване, търсен е и с Европейска заповед за арест. На 8 юли миналата година е установен, че пребивава в Унгария, но съдебните органи там не го задържат.

Малко по-късно 24-годишният подсъдим е установен в Сърбия, задържан от съда в Крушевац и предаден на 17 август 2019 г. на Окръжната прокуратура в Шумен. Първоначално той е бил задържан под стража, а впоследствие мярката му за неотклонение била изменена в домашен арест, каквато е и до момента. След обявяване на ефективната присъда, която подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна, Шуменският окръжен съд е потвърдил домашния му арест.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: