Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
3-годишната Велина от Бургас има нужда от нашата помощ, за да пребори коварно заболяване
Автор: Екип Ruse24.bg 15:24 / 29.11.2019Коментари (0)629
©
Малката Велина от Бургас се нуждае от помощ. Още на два месеца тя получава диагнозата "вътрешна хидроцефалия". Преди две години, по Коледа разказахме за нея. Сега тя отново има нужда от нашата подкрепа.

Велина е на 3 години.Само два месеца след раждането й лекарите поставят диагнозата "вътрешна хидроцефалия". Тъкмо когато майка й се надява, че заболяването е овладяно идва лошата новина - Велина има туморна  в мозъка.

"Диагнозата е ниско степенен рак, за който не може да се реагира по никакъв начин, освен оперативно, а при нея операция за пълното отстраняване на тумора няма как да се извърши. Просто в мозъчния ствол не може да се оперира. Оттам започна едно проследяване няколко месеца. В последствие като страничен ефект се появи епилепсия и проблемите с лявата страна на тялото, понеже туморът е централно разположен, преимуществено вдясно, а дясната страна отговаря съответно за лявата половина на тялото и има проблеми с лявата ръчичка и с лявото краче", каза пред NOVA майката на малката Велина - Владислава Демерджиева.

Велина е подложена на три операции за две години. Последвал първи курс на химиотерапията. На 12 декември Велина трябва отново да е в клиниката в Истанбул за нови вливания.

"22 100 евро е офертата от болницата, което включва остатъка от четири курса на химиотерапия, които предстои да бъдат направени, резонанс с упойката, което трябва да направим след края на втората химиотерапия и престоя в болницата и физиотерапията, които трябва да направим по време на престоя в Истанбул през това време защото тя без физиотерапия не може", каза още майката на Велина.

В дарителката сметка на детето има малко над 21 000 лева.

"С тази оферта, която получихме от болницата, вече има включена отстъпка, защото нашия онколог се е отказала от неговия хонорар. Не ми се е случвало такова нещо досега. Лекар не е поемал такава отстъпка, такъв жест, но човека каза, че за него не е важно да си получи хонорара, защото той вече е поел ангажимента за живота на детето и той иска да продължим просто да се лекуваме в тази болница и той да отговаря за лечението на Велина, той да контролира нещата и той да знае, че всеки един момент, ако стане нещо, не дай си Боже, той може да реагира и да поправи нещата", разказа още Владислава Демерджиева.

"Ако всичко протече както трябва с химиотерапията и успеят да свият тумора, неврохирургът се надява, че ще има достатъчно място, откъдето да влезе с апаратурата, която оперира- навигацията,
за да може да извади тумора.Това е най-слънчевият вариант на цялата ситуация. Всички се молим това да се случи, но съответно там ще трябва вече наново да търсим пари за нова операция и всичко останало, като междувременно продължаваме с физиотерапията с лекарствата за епилепсия", добави още тя.

Майката на Велина се надява и този път, хората да откликнат на молбата й за помощ. "Велина в момента е жива заради вашите зрители и заради всички добри хора, които се намесиха предния път. В противен случай ние нямахме шанс. Моля всичките тези хора отново да бъда до нас да ни помогнат по какъвто и да е начин, без значение дали ще е с някаква дарение по сметката на детето, дали ще поставят дарителски кутии в своя обект на приятели и познати, дали ще организират някакво събитие в полза на Велина просто да бъда до нас да й помогнат за пореден път", каза още тя.

Ако искате да помогнете на малката Велина, данните на сметката й са:

IBAN: BG26 BPBI 7942 4079 9204 01

BIG: BPBIBGSF Postbank

Титуляр: Владислава Евгениева Демерджиева

Vladislava Evgenieva Demerdzhieva

Основание за плащане: В полза на Велина Северинова Стефанова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: