Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
4% бонус към пенсията на по-дълго работещите
Автор: Екип Ruse24.bg 09:41 / 02.10.2011Коментари (11)2229
© Ruse24.bg
Възрастните хора, които продължават да работят, въпреки че са изпълнили всички условия за пенсиониране, трябва да получават по-големи бонуси към парите си за старост. Това заяви в събота в Девня социалният министър Тотю Младенов.

В момента възрастните получават по 3% допълнително към пенсията си за всяка година, която са работили над необходимото. Според Младенов този бонус може да стане 4% от 1 януари 2012 г. За да бъде прието предложението, то трябва да се обсъди най-напред със синдикатите и работодателите, допълни социалният министър.

В отговор на въпрос подкрепя ли предложението на КНСБ пенсионерите с най-ниски пенсии да получат коледни надбавки Младенов каза, че първо трябва да се види изпълнението на бюджета за т. г. След това припомни, че въпреки икономическата криза от 1 септември бяха увеличени минималната заплата и вдовишките пенсии.

По повод протестите за увеличаване със 75% на детските надбавки (сега те са по 35 лв. на дете) министърът каза, че правителството е запазило тази придобивка въпреки кризата. Според него детски получават 84% от родителите на всички деца в страната, което прави около 450 млн. лв. на година. България е единствената в ЕС, която има толкова дълго платено майчинство - 410 дни и 90% от работната заплата, допълни Младенов.

На призива за протест срещу ниския размер на детските надбавки в събота се отзоваха малко родители в Русе и Пловдив - по около 30-ина души. Майките и бащите настояват парите да са обвързани с минималната работна заплата и да се индексират с всяко нейно увеличение.

Източник: в. "Труд"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Напълно справедливо, като се има предвид, че възрастните имат богат опит и са са определено отговорни личности. Нашето поколение сега е пропито с елементаризъм, безотговорност и наркоманизъм за повечето, което ще изиграе негативен ефект за бъдещето на държавата. Справка: последните събития, било гражданска съвест. Напротив чиста хулиганщина и деструктивност!
Aнонимен
на 03.10.2011 г.
0
 
 
Напълно подкрепям Хепа. Що за поредна глупост да увеличават % на пенсионеите. Щом пенсионер иска да работи да се откаже от пенсията си и да остане само на заплата, но и така неможе. А ти анонимен точно такива се тези, които искат да работят след навършване на пенсионна възраст, но едва ли допускаш колко са много и как никои неможе да ги мръдне от местата. Не е ли смешно 65 годишна "незаменинам" счетоводителка да е на работа, а един 25-30годишен безработен?
Aнонимен
на 02.10.2011 г.
0
 
 
И кои са тези, които остават да работят след навършване на пенсионна възраст? - Директори, зам.директори и чиновници на държавната ясла, които са се окопали на топло местенце и за нищо на света не искат да го пуснат.
Aнонимен
на 02.10.2011 г.
+2
 
 
До Xena: трябва по-надълбоко да се гледат неща.... Това е известен "номер" и не нашите управници са го измислили - първо "...по-големи бонуси към парите си за старост...", а след това "... населението така и така масово иска да работи след навършване на възрастта за пенсиониране, затова вдигаме тази възраст..."
0
 
 
Как не ви е срам.Не стига, че основно циганите получават детски, ами и искате да ги увеличите!Вместо да ги спрете и по този начин да намалите популацията им!Явно за вас циганите са децата на България!
Aнонимен
на 02.10.2011 г.
+1
 
 
Глупаци! Точно обратното трябва да бъде! Значи дъртаците ще взимат освен пенсия, и заплата?! Че и 4% отгоре на пенсията?! Така ли насърчавате младите - с безработица?!
+3
 
 
При цялото ми уважение към възрастните хора мисля че не е редно да продължават да работят след като са навършили години и стаж за песния. Има толкова много млади хора без работа, после се чудим защо не искат да имат деца. Ами няма да искат! Правителствто вместо да се измъква от проблема то този абсолютно елементарен начин да направи сериозно увеличение на пенсиите и то незабавно. Тези хора цял живот са внасяли вноски за пенсии, къде са им парите?!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: