Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
40% от българите ще пътуват за Великден
Автор: Екип Ruse24.bg 15:04 / 06.04.2014Коментари (0)301
©
Велинград е една от най-желаните дестинации
Около 40% от българите ще пътуват някъде за Великден, това заяви в интервю за БГНЕС зам.-председателят на Българска туристическа камара Йоанна Дочевска.Записванията за почивка за Великденски празници започнаха и почти приключват, тъй като повечето свободни места са изчерпани. Въпреки това не е невъзможно да се уредим с почивка за празника и в последния момент, но не бива да забравяме, че колкото по-рано планираме, толкова по-евтино ще ни излезе.

Идеята, че в последния момент е най-евтино не е вярна, но всички си знаем, че българите правим всичко в последния момент.СПА хотелите и курорти в България са водещи за Великден. Сред най-желаните дестинации се нареждат Велинград, Хисаря, Добринище и Сандански.

Българите, които са решили да прекарат Великден в страната най-вече се насочват към СПА хотели или хотели от градски тип в близки градове до тях. Уикенд за двама в СПА хотел може да бъде на цена от 150 лв., а може да стигне и до 400 - 500 лв.

Черноморието все още не е привлекателно за туристи, някои от зимните ни курорти, които още имат сняг, са предпочитани, но не и от професионални скиори.Не трябва да се подминават еднодневните екскурзии около Великден, които обикновено са с тръгване сутрин и връщане вечер на цени от 15 до 20 лв.

Много индивидуално е как ще варират цените на хотелите у нас по Великден. Въпреки това по всички празници има тенденция хотелиерите да правят отстъпки, които обикновено са пакетни, но имат изисквания за минимум три нощувки. Пакетните предложения излизат много по-изгодно за джоба ни, отколкото една или две отделни нощувки.

Българинът е традиционалист и на празници като Великден и Коледа предпочита да бъде със семейството си, но от няколко години тази тенденция се променя и се забелязва, че българите започват все повече да пътуват до по-близки дестинации.

Из България също се наблюдават доста пътувания от туристи, но Гърция остава фаворит.

Тази година, както и преди две години се наблюдава съвпадение между православен и католически Великден. Това за българите е малко ощетяващо от гледна точка на това, че цените в съседна Гърция са доста по-високи, защото обхващат и местен пазар. Но, пък тя традиционно се запазва като една от най-интересните дестинации за българите, като има туристи, които пътуват и със собствен и с организиран транспорт.

Има варианти за почивка в южната ни съседка с организиран транспорт на цени, които започват от 350 лв. за три нощувки с организирана Великденска вечеря. Има предложения и с индивидуален транспорт. Може да се попадне дори и на оферта за нощувка в петзвезден хотел в гръцката ни съседка на полупансион на цена от 35 евро на човек.

Гръцките острови Тасос и Санторини не са за пренебрегване, като едни изключително красиви места за почивните ни дни. Разликата при тях, обаче е, че Санторини е доста по-далечна дестинация спрямо България, до която може да се стигне със самолет или ферибот и би ни излязла по-скъпо. От друга страна Тасос е близо до България, пълен е със семейни хотелчета и квартири и свободни места в последния момент винаги може да се намерят.

Част от българите пък предпочитат да прекарат Великденските празници на по-нестандартни дестинации, като Виена, Будапеща и Рим. Почивка в Рим със самолет за 4 дни би ни излязла около 1200 лв. Други държави към, които се насочват българите са Хърватия, Македония и като цяло християнските държави


Още по темата: общо новини по темата: 38
30.04.2014 »
27.04.2014 »
22.04.2014 »
22.04.2014 »
21.04.2014 »
21.04.2014 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: