Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
40% от българите ще пътуват за Великден
Автор: Екип Ruse24.bg 15:04 / 06.04.2014Коментари (0)302
©
Велинград е една от най-желаните дестинации
Около 40% от българите ще пътуват някъде за Великден, това заяви в интервю за БГНЕС зам.-председателят на Българска туристическа камара Йоанна Дочевска.Записванията за почивка за Великденски празници започнаха и почти приключват, тъй като повечето свободни места са изчерпани. Въпреки това не е невъзможно да се уредим с почивка за празника и в последния момент, но не бива да забравяме, че колкото по-рано планираме, толкова по-евтино ще ни излезе.

Идеята, че в последния момент е най-евтино не е вярна, но всички си знаем, че българите правим всичко в последния момент.СПА хотелите и курорти в България са водещи за Великден. Сред най-желаните дестинации се нареждат Велинград, Хисаря, Добринище и Сандански.

Българите, които са решили да прекарат Великден в страната най-вече се насочват към СПА хотели или хотели от градски тип в близки градове до тях. Уикенд за двама в СПА хотел може да бъде на цена от 150 лв., а може да стигне и до 400 - 500 лв.

Черноморието все още не е привлекателно за туристи, някои от зимните ни курорти, които още имат сняг, са предпочитани, но не и от професионални скиори.Не трябва да се подминават еднодневните екскурзии около Великден, които обикновено са с тръгване сутрин и връщане вечер на цени от 15 до 20 лв.

Много индивидуално е как ще варират цените на хотелите у нас по Великден. Въпреки това по всички празници има тенденция хотелиерите да правят отстъпки, които обикновено са пакетни, но имат изисквания за минимум три нощувки. Пакетните предложения излизат много по-изгодно за джоба ни, отколкото една или две отделни нощувки.

Българинът е традиционалист и на празници като Великден и Коледа предпочита да бъде със семейството си, но от няколко години тази тенденция се променя и се забелязва, че българите започват все повече да пътуват до по-близки дестинации.

Из България също се наблюдават доста пътувания от туристи, но Гърция остава фаворит.

Тази година, както и преди две години се наблюдава съвпадение между православен и католически Великден. Това за българите е малко ощетяващо от гледна точка на това, че цените в съседна Гърция са доста по-високи, защото обхващат и местен пазар. Но, пък тя традиционно се запазва като една от най-интересните дестинации за българите, като има туристи, които пътуват и със собствен и с организиран транспорт.

Има варианти за почивка в южната ни съседка с организиран транспорт на цени, които започват от 350 лв. за три нощувки с организирана Великденска вечеря. Има предложения и с индивидуален транспорт. Може да се попадне дори и на оферта за нощувка в петзвезден хотел в гръцката ни съседка на полупансион на цена от 35 евро на човек.

Гръцките острови Тасос и Санторини не са за пренебрегване, като едни изключително красиви места за почивните ни дни. Разликата при тях, обаче е, че Санторини е доста по-далечна дестинация спрямо България, до която може да се стигне със самолет или ферибот и би ни излязла по-скъпо. От друга страна Тасос е близо до България, пълен е със семейни хотелчета и квартири и свободни места в последния момент винаги може да се намерят.

Част от българите пък предпочитат да прекарат Великденските празници на по-нестандартни дестинации, като Виена, Будапеща и Рим. Почивка в Рим със самолет за 4 дни би ни излязла около 1200 лв. Други държави към, които се насочват българите са Хърватия, Македония и като цяло християнските държави


Още по темата: общо новини по темата: 38
30.04.2014 »
27.04.2014 »
22.04.2014 »
22.04.2014 »
21.04.2014 »
21.04.2014 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: