Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
48 часа след снеговалежа: Частично бедствено положение в Сухиндол и Горна Оряховица
Автор: Луиза Транчева 18:57 / 27.11.2023Коментари (0)628
©
Десетки населени места във Великотърновска област все още са без ток, 48 часа след обилния снеговалеж, който предизвика хаос в региона, предаде кореспондент на "Фокус“. В много села и някои градове няма и питейна вода, тъй като заради проблемите с електрозахранването не работят помпите.

В община Сухиндол ще бъде обявено частично бедствено положение, тъй като в населените места няма да има електричество поне още два дни. Учебният процес в града ще бъде подновен от утре. От паднали дървета се разчиства четвъртокласната пътна мрежа. По селата започва организация за доставка на вода и храна чрез кметските наместници. Бедстващи хора няма, в Дома за хора с деменция в Горско Косово се осъществява захранване с генератор, за да има отопление. Очаква се да бъде доставен и агрегат за локално осветление. Храната там ще се доставя с коли на общината.

В община Горна Оряховица е възстановено електричеството в селата Първомайци и Поликраище, частично в Долна Оряховица, очаква се и в Драганово повредите да бъдат отстранени. Най-сериозно е положението в Стрелец и Паисий. В общината няма непроходими пътища, главните улици са изчистени, работи са по второстепенните. Заради многото надвиснали клони е обявено частично бедствено положение. Утре ще бъде възстановен учебния процес.

От Областна администрация – Велико Търново дадоха отчет на свършеното в последните два дни.

Заради усложнената зимна обстановка мъж от Стефан Стамболово е транспортиран с тежко проходим трактор до Спешния център в Полски Тръмбеш, където е прегледан и е насочен за хоспитализация в болницата в Горна Оряховица. С помощта на верижната машина "Амфибия“ жена от Долна Липница е извозена до болницата в Павликени, където и е била указана лекарска помощ.

Разчистен е Републикански път I - V за Русе като екипи на Областно пътно управление и пътно поддържащите фирми режат падналите дървета преди Самоводене и по отсечката Поликраище – Крушето.

"Този участък е приоритет, за да осигури и нормалното преминаване на над 100 ТИРА, които са на границата в Русе“, уточни областният управител Ивайло Здравков. 

Кметът на Лясковец Васил Христов е направил организация, така че пътят до Петропавлоския манастир да бъде изчистен. Очаква се подобна реакция и от Община Велико Търново, така че в този участък да се направи връзка между двата района. Без електричество в община Лясковец все още са селата Козаревец и Добри дял, а 28 ноември ще бъде нормален учебен ден в цялата община.

В Свищовско до края на деня ще бъде възстановено електричеството в населените места. Утре учебният процес ще бъде подновен. Работи се усилено по разчистване на общинската пътна мрежа.

В община Павликени екипи вадят заседнали автомобили по пътя за Свищов и на разклона за Патреш и Батак, и в участъка Дъскот – Паскалевец с помощта на роторен снегорин. Утре ще се възобновят учебните занятия.

В община Полски Тръмбеш без ток са селата Каранци, Орловец, Раданово, Петко Каравелово и Куцина, но се очаква захранването да бъде възстановено до часове. В село Стефан Стамболово е обявено частично бедствено положение, тъй като населеното място все още е блокирано от 50 см. снегонавявания, но се чисти усилено. Надеждите са до няколко часа да се освободи поне едната посока за движение.

В община Стражица – до кая на деня в 80 % от населените места ще имат електроподаване, но без ток поне до утре вечерта ще останат Лозен и Виноград. Пътищата в общината са отворени, бедстващи хора няма, а в населените места е доставен хляб.

В община Златарица без ток към момента са селата Разсоха, Шивачево, Калайджи и част от града, но се работи по отстраняване на авариите. Пътната мрежа е почистена навсякъде и утре ще е нормален учебен ден.

В община Елена най-сериозни са проблемите в района на село Беброво. Екипи опесъчават общинския център и утре ще има нормален учебен процес.

В община Велико Търново все още трудно достъпни са пътищата към Нацовци, Големани, Габровци, Войнежа, Въглевци и Ветренци, но се разчистват. Има и няколко населени места без електричество.

Още по темата: общо новини по темата: 480
05.05.2024 »
21.04.2024 »
17.04.2024 »
04.04.2024 »
24.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/80 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: