Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
55 700 проверки по Закона за лова и опазване на дивеча са извършени от началото на Ловния сезон
Автор: Екип Ruse24.bg 14:39 / 09.02.2024Коментари (0)492
©
От 12.08.2023 г., когато с лова на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас, обикновена бекасина и друг пернат и дребен дивеч се откри Ловен сезон 2023-2024 г., са извършени 55700 проверки по Закона за лова и опазване на дивеча. Освен от служители на Изпълнителна агенция по горите и регионалните дирекции по горите, голяма част от тях са направени съвместно с органите на МВР, служители от държавните предприятия и техните поделения, с представители на ловните сдружения.

Проверени са ловни дружини, превозни средства, ловци и физически лица.

Констатираните нарушения на ловното законодателство са предимно за: ловуване без или с нередовни документи, ловуване в забранено място, използване на сачми над 6 мм, отстрелян неразрешен за лов дивеч, участие в лова с облекло без сигнален цвят.

Задържани са 8 законни оръжия, 15 звуковъзпроизвеждащи устройства, 31 боеприпаса, 26 кг дивечово месо, 95 нерегистрирани ловни трофея от сърна, дива свиня, елен лопатар и благороден елен.

През ловния сезон 2023-2024 г. бяха извършвани засилени проверки от страна на отговорните институции за спазването на правилата за безопасност по време на лов, мерките за биосигурност, противопожарните правила за опазване и защита на горските територии. За да бъде успешен ловният излет най-важни са дисциплината и отговорността на всеки участник. За съжаление през този сезон възникнаха два инцидента, като единият с фатален край. Ловец от Ловна дружина "Изгрев“ е починал, след като се самопрострелва по невнимание.

Към настоящия момент е разрешен индивидуалният лов на дива свиня, груповият лов в ловни дворове към бази за интензивно стопанисване на дивеча на мъжки и приплоди, индивидуалният лов на хищници и до 29 февруари - груповият лов на чакал извън горския фонд. До края на месеца се ловува и на фермерно произведени фазани и токачки, ондатра, нутрия и язовец, горски бекас и обикновена бекасина, мъжки, трофейно зрели муфлони, мъжки тибетски як, дива пуйка.

Проверките продължават, като служители от Изпълнителна агенция по горите проверяват и изпълнението на ловностопанските мероприятия в ловностопанските райони в страната.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: