Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
6 самолета от ВВС на Испания се предислоцираха в рамките на мисията на НАТО по охрана на въздушното пространство в авиобаза Безмер
Автор: Екип Ruse24.bg 17:21 / 11.11.2022Коментари (0)305
©
Военновъздушните сили на Кралство Испания предислоцираха днес, 11 ноември, 6 самолета Eurofighter F-2000 Typhoon в авиационна база Безмер. Българските и испанските изтребители ще изпълняват съвместно задачи в рамките на мисията на НАТО по усилена охрана на въздушното пространство по Източния фланг на Алианса в периода 14 ноември – 2 декември 2022 г., съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

"Българските военновъздушни сили ще продължат да работят за националния принос към Интегрираната система за противовъздушна и противоракетна отбрана на НАТО (NATINAMDS). Съвместното изпълнение на задачи от ВВС на България и Испания в мисията на НАТО по усилена охрана на въздушното пространство осигурява способността на българската бойна авиация да действа интегрирано със силите на съюзниците и да охранява въздушното пространство на страните-членки на Алианса“, посочи командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров.

"С това краткосрочно пребазиране Испания доказва своите способности и готовност да допринесе за колективната отбрана на НАТО в Черноморския регион“, заяви генерал-лейтенант Франсиско Брако Карбо, командир на испанското Съвместно командване по операциите. "Очакваме с нетърпение да работим с българския екип в авиобаза Безмер и да демонстрираме общите си ангажименти към колективната отбрана“, добави още генерал-лейтенант Карбо.

При изпълнение на съвместните задачи по усилване на охраната на въздушното пространство на страната ни от Военновъздушните сили на България и Испания българските дежурни изтребители ще се използват приоритетно. Охраната на въздушното пространство на НАТО е мирновременна колективна отбранителна мисия. Нейното предназначение е да гарантира целостта и сигурността на въздушното пространство на съюзниците от Алианса.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: