Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
63 клинични пътеки ще са и в основния, и в допълнителния пакет, платен от НЗОК
Автор: Екип Ruse24.bg 12:54 / 02.11.2015Коментари (0)739
© Ruse24.bg
Общият брой на клиничните пътеки намалява от сегашните 311 на 262, като по-голямата част са изведени от болничната в доболничната помощ във вид на "амбулаторни процедури". Това става ясно от проекта на наредбата за здравните пакети, публикувана на сайта на Министерството на здравеопазването за обществено обсъждане.

63 клинични пътеки фигурират и в основния, и в допълнителния пакет, т.е. спешните и тежки случаи и децата няма да чакат. Само 3 клинични пътеки остават в допълнителния пакет, плащани от НЗОК - "Оперативни процедури при инконтиненция на урината", "Хирургични интервенции за затваряне на стома" и "Високотехнологична асистирана с робот гинекологична хирургия". От ведомството са преценили, че това са клинични пътеки, при които заболяването и състоянието на пациента предполага само планов прием.

За следващата година са предвидени 35 амбулаторни процедури, които не изискват непрекъснат престой в болница за разлика от клиничните пътеки, които продължават поне 48 часа. За всички амбулаторни процедури е заложено, че могат да се превърнат и в клинични пътеки в случай, че към момента на приключване на дейностите по някоя се установи необходимост от наблюдение на пациента в стационарни условия. В тези случаи пациентът може да бъде хоспитализиран за период до 48 часа.

Ще бъде приложим и обратният вариант, при който ако една клинична пътека с престой до три дни е изпълнена с благоприятен за пациента резултат в рамките на 12 часа от престоя му в болница, тя може да бъде отчетена като амбулаторна процедура и пациентът да бъде изписан преди изтичането на регламентирания минимален срок от три дни.В проекта се уточнява, че отлагането на лечението по допълнителния пакет трябва да бъде в медицински обоснован срок, който не може да бъде по-дълъг от два месеца.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: