Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
7 неща, които е по-добре да не взимате втора ръка
Автор: Екип Ruse24.bg 14:08 / 02.02.2023Коментари (0)437
©
Магазини за стоки втора употреба, битпазари, сайтове за обяви – всичко това е чудесен начин да спестите малко пари и да купите уникални артикули, които не бихте могли да получите никъде другаде. Изглежда, че можете да намерите всичко - но тези седем неща е най-добре да се вземат само от магазина.

Използваните артикули може да изглеждат чисто нови, но да са сериозно повредени. Или просто да съдържат нежелана изненада. Една лоша покупка може да ви коства здравето, а в най-лошия случай дори живота. The Sun състави списък с неща, които не трябва да купувате втора ръка или трета, четвърта и пета на битпазара, предава "Телеграф".

1. Мека мебел

Дивани, фотьойли, тапицирани табуретки – покрити с плат или кожа, те изглеждат досущ като нови. Но е просто невъзможно да се стигне до дълбоките слоеве на меката мебел без професионален парогенератор. Това означава, че покупката ви може да се окаже истинско гробище на бактерии, прахови акари, а в най-лошия случай дори да съдържа дървеници. Аз между другото се сдобих с дървояди от чисто нов бамбуков килим, купен от магазина, но въпреки това шансът да заселите такива гадини у дома се увеличава значително. Затова купувайте използвана мека мебел само ако сте много запознати със състоянието на дома на предишния собственик или можете да направите дълбоко почистване, преди да внесете новата мебел вкъщи.

2. Каски

Знаете ли, че каските за велосипеди, мотоциклети и дори сноуборд са проектирани да издържат само на един удар? Външно шлемът може да няма повреди, но здравината му вече няма да е същата и няма да може да ви защити, ако е имало предишен инцидент. В допълнение, подплатената подплата на каската ще съдържа следи от пот от предишния собственик, бактерии и мъртви кожни клетки.

3. Столчета за кола

При детските седалки положението е същото като при каските. Дори и столът да не е претърпял инцидент, стандартите за безопасност може да са се променили след покупката от предишния собственик. Имайте предвид, че повечето столчета за кола не издържат повече от пет години. Така че, ако решите да купите употребявано столче за кола, не забравяйте да проверите всички стандарти за безопасност и се уверете, че столчето не е повредено.

4. Възглавници

Няма значение дали възглавницата е пухена или пък синтетична, няма да можете да премахнете правилно цялата мръсотия, ако е битувала някъде другаде. Дори химическото чистене не може да гарантира, че ще се отървете от всички следи от времето, натрупани във възглавницата през годините на употреба. Следи от пот, слюнка, поне 17 вида гъбички, мъртви частици кожа и отново акари. Ако говорим за декоративна възглавница, извадете и почистете калъфката на химическо чистене и изпратете пълнежа на сметището. Във всички останали случаи просто не купувайте употребявани възглавници, защото икономията ще е минимална, а проблемите много.

5. Козметика

Купуването на маркова козметика, едва докосната с четка, може да бъде невероятно изкушаващо. Но не забравяйте, че никога не знаете как точно предишният собственик е използвал палитрата сенки за очи - да не говорим за червилото. Всичко, което влезе в контакт с кожата, може да бъде потенциално опасно: бъдете нащрек за херпес и други инфекции. В допълнение козметиката с нарушен срок на годност или условия на съхранение може да причини алергии и конюнктивит. Може също така просто да е фалшива и да не отговаря на стандартите за сигурност.

6. Килими

Килим от битпазара винаги е голям риск. С него можете да внесете насекоми и гъбички в къщата. Дори ако в недрата на килима останат само няколко яйца от мравки, бълхи или дървеници, те ще се размножат в топлината на вашия апартамент и ви очаква истинско нашествие. Продавачът може да маскира миризмата на гъбичките с шампоан за килими, но определено ще се появи след няколко дни.

7. Барбекю

Скарата за барбекю с гаранция може да не е евтина, но е по-добре да похарчите малко повече пари и да си купите нова. Факт е, че с течение на времето върху решетката на скарата се образува едва забележимо ръждиво покритие. При всяка употреба то попада в храната, увреждайки тялото ви. Освен това, ако предишните собственици не са се грижили за скарата и тя е покрита с мазнина и следи от масло, това може да причини пожар.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: