Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
7 причини, поради които българинът не вярва във ваксините
Автор: Екип Ruse24.bg 17:26 / 03.10.2021Коментари (7)906
©
Емил Йотовски e лекар. Изявява се и като писател, включително разказвач, драматург и сценарист.  Това са неговите обяснения защо българинът не вярва във ваксините. Текстът е публикуван в профила му във фейсбук.

Защо не вярваме на ваксините?



Българите сме като бито куче. Не гледаме какво ни говори този отсреща, а какво държи в ръцете. А това, което вижда не е обнадеждаващо. Прилича на нещо като пръчка боядисана като салам. Само че ние сме стари кучета. Знаем разликите между пръчката и салама. Научили сме да правим разликите за има-няма тридесет години преход. Защото нашия преход всъщност си беше една пръчка боядисана като салам. Всеки я е опитвал. Но да се върнем на недоверието.

Първо. Във ваксините не вярват самите производители. Това няма как да се пренебрегне. Информираното съгласие го доказва.

Второ. Оказа се, че ваксините дават по-големи пробиви отколкото беше предвидено и обещано. (Пак от същите производители.)

Трето. Ние сме най-лъгания европейски народ. Всички, които ни яхаха ни излъгаха. Ама до един. Телевизора вече се приема за проводник на лъжа и манипулация. Всякаква рекламна кампания за ваксини влязла в нашия дом оттам ще се разглежда като манипулация. Няма как. Бито куче сме.

Четвърто. Като лица на тази ваксинационна кампания се явиха хора, които побъркаха от страх народа. Натискаха ги за безумни неща и сътвориха куп глупости без да има нужда. Спомнете си само глобата за седене на пейка в парка от пет хиляди лева и обходните полицейски патрули глобяващи приседналите нещастници. Да не говорим за затварянето на Банско и КПП-тата по магистралите. Ами да, нямаше нужда. Как после да вярваш на такива?

Пето. Тази ваксинационна кампания някак много добре, ама направо идеално пасва на световно господстващия глобализъм. Страните, в които се извършват социални експерименти (Затварянето на Нова Зеландия заради един случай от ковид) реагират, но е затъмнено от тъй-наречените свободни медии.

Шесто. Живеем в тотална цензура. Социални мрежи трият публикации, видеоматериали, мнения. Услужливо постоянно ни набутват някакви фактчекъри, които повтарят като развален грамофон спуснатите им директиви.

Седмо и не последно. СЗО се провали тотално. Вместо да се занимава с чисто медицинския аспект на проблема ковид, го удариха на полицейщина. В резултат целия свят заприлича на някаква оруелова антиутопия и някакъв извратен медицински диктат.

Ето затова хората не вярват на ваксините. Мисля, че е ясно.

 

Още по темата: общо новини по темата: 11867
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Съвесем скоро лайняната пропаганда ще гризне дръвцето, набодените да пият по една мастика и да мирясат срещу ненабодените.
0
 
 
пропуснал е 8-мата: българина е най-простото същество в европа.
+2
 
 
Кратко, точно и ясно го е казал лекарят!
-4
 
 
Дипломата на този "доктор" явно му е подарена от някого. Първо, информирано съгласие има вече за всичко, и щом го има, значи производителя на ренгена не вярва в него, или анестезиолога не вярва в упойката, или учителя не вярва че ще върне децата живи. По малумен довод не можа ли да измислиш. Второ, това че има пробиви е толкова очаквано, колкото че ще изгрее слънцето утре. Ти докторе (не знам по какво) 100% гаранция ли даващ на своите методи на лечение, кото ако е така да идвам при тебе, другите доктори с дипломи не двата 100% защото нищо сигурно няма на този свят, отново малумен довод. Трето, ами като даваш да те яхат, ще те лъжат. Който не дава да го яхат не го лъжат. Пето, я виж статистиката на страните с ваксинация и при нашата черна дупкща и после пак ела да говориш за световна конспирация. Шесто, 95% от хората а явно и доктора Йотовски не правят разлика между истина и лъжа, за това се налага да има фактчекъри, щото не можете да мислите. Седмо, освен плюене тип Слави от екрана на 7/8, ти като доктор ще дадеш ли някакво решение на проблема, или пак като Слави ще се изнижеш по бели гащи като те хванат колко си зле като дойде време за поемане на отговорност.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: