Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Адвокат излъга клиента си, че ще подкупи съдията! Размина се с условна присъда
Автор: Иван Сотиров 17:00 / 17.07.2020Коментари (0)585
©
По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Сливен бе наложено условно наказание от пет месеца "лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 3 години, спрямо адвокат от град Сливен. Той е признат за виновен за това, че с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 1500 лева, възбудил и поддържал в заблуждение в своя подзащитен В.А., че ще предаде парите на съдия-докладчик по определено дело в Районен съд – Сливен, за да осигури благоприятен изход по делото.  Престъплението е осъществено за периода 11.06.2013 г. до 18.06.2013 г. в град Сливен. То е квалифицирано по чл. 209, ал. 1 от НК.

По време на разследването е установено, че между адвоката и В.А. са възникнали отношения по повод наказателно дело, в рамките на което адвокатът е станал защитник на В.А. С цел да извлече облага за себе си, адвокатът внушил на В.А., че е говорил няколко пъти със съдията-докладчик по наказателното дело, развиващо се пред Районен съд – Сливен. Адвокатът съобщил на подзащитния си, че ако съдията получи сумата от 1500 лева изходът от делото ще бъде благоприятен и В.А. няма да получи ефективно наказание "лишаване от свобода“, а ще му бъде наложена "пробация“. Такива разговори между адвоката и съдията никога не са били осъществявани, което е установено от проведеното разследване.

До разкриване на престъпното деяние се е стигнало, след като В.А. се е усъмнил в думите на адвоката и сигнализирал за случилото се в ОД на МВР – Сливен. Последвала е специализирана операция, включваща използване на "белязани“ пари, с които полицейските служители са задържали адвоката.

Делото е проведено пред съдийски състави от Районен и Окръжен съд – Пловдив, тъй като съдиите в град Сливен са си направили отвод.

Постановеното наказание е окончателно, след като първоинстанционната присъда на Районен съд – Пловдив е била потвърдена от Окръжния съд в града.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
Строежът на АМ "Хемус"
България в еврозоната
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: