Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Адвокат за банкерката: Не вярвам да е хлътнала по виртуален мъж! Те жените в реален не се влюбват!
Автор: Екип Ruse24.bg 13:11 / 02.12.2019Коментари (0)934
©
Марин Марковски хвърли бомба, казвайки, че банкерката Невена Йорданова, която задигна един милион, може да лежи едва 6 години в затвора, а после да си харчи парите. Адвокатът е дал консултация на една от страните по делото и е наясно с фактите, уточниха от Нова тв. "Когато има такова престъпление, простият въпрос е "Къде са парите?“, а отговорът, че ги няма. Следва сериозна работа по намирането им и могат да възникнат различни версии. Механизмът е много важен. Банката би трябвало малко повече да охранява влога, да не кажа много повече. Дърпането на парите е ставало, когато тя се разпорежда с даден влог. Тя има такова право", посочи Марковски.

"Тогава тя е трябвало да уведоми съгласно вътрешния ред на банката, да уведоми друга колежка нейна, която да направи проверка, този вложител да си направи документ за самоличност, а другата да контролира. Това обаче не е правено", уточни юристът.

"Тя, когато разполага с възможността като служител в банката да се разпорежда с влог, да извърши плащане или пък превод. Правилникът казва, че всеки един клиент, който идва, за да извърши теглене, и отиде с лична карта, банковият служител проверява има ли такъв влог. Когато се извършва преводът, той се извършва без подпис, но по нареждането е нейно, а нейна колежка е трябвало да провери всичко, но не е правено. Не вярвам на романтичния елемент. Познавам психологията на съвременната дама. Едва ли една жена се е влюбила толкова безпаметно, за да ги даде на мъж", категоричен е Марковски.

"Парите са скрити – следата е скрита и парите са скрити. Парите ги няма. Най-интересният въпрос е, ако се скрият парите, това заслужава ли си. Нека да прогнозираме какво ще се случи с нея. Тя може да получи 18 години, да се намалят на 12 заради съкратеното производство, т.е. може да излезе до 6 години от сливенския затвор. Жената признава, че е виновна, но това не значи, че трябва да върне парите", изтъкна адвокатът.

"Когато работиш в банката, ти познаваш много добре механизмите. Не ти трябва много време за анализ. После идва психологическият момент - да го направи или не. Когато е преодоляла тази бариера, тя го е направила. Заслужава ли си обаче да лежиш в сливенския затвор за тези пари.Този затвор е построен на едно голо поле - това е една тъжна и мъчителна гледка. Вътре в него има ред, има режим, който определя, че не си гладен и не мръзнеш. Имаш живот, който е свързан с биологичното ти оцеляване, но е мъчително. Атмосферата вътре дори да я погледнеш – хората вътре са хора, които не обичат нито книги, нито телевизия. Те са много особени по характер. Правят ли се пари от престъпление. Не си заслужава според криминалистите. Аз посрещам с известна доза хумор тя да бъде влюбена във виртуален любовник и той да й вземе парите. Те жените в реален не се влюбват. Нещата там са много подозрителни – ако има все пак такова нещо и се докаже, един помагач се наказва наравно с извършителя", завърши Марин Марковски.

Още по темата: общо новини по темата: 11
02.06.2020 »
25.02.2020 »
20.02.2020 »
20.02.2020 »
31.01.2020 »
27.01.2020 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: