Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Адвокатът на семейството на загиналото бебе: Очаквам до дни и по-тежко обвинение за Местан
Автор: Екип Ruse24.bg 11:21 / 09.05.2019Коментари (11)1895
© bTV
Това е право на Лютви Местан, понеже той е обвиняем по много тежко престъпление – причиняване на смърт по непредпазливост. Очаквам до няколко дни и по-тежко обвинение. Това е защитна версия, която му дава право да изявява в медиите. Така се изказа Николай Димитров, адвокат на семейството, участвало в тежката катастрофа, взела жертва 6-месечно бебе, относно вчерашните твърдения на Местан в ефира на bTV.

Припомняме, че вчера лидерът на ДОСТ заяви: "Няма да поема чужд грях или вина за тази трагична смърт. Аз платих 10 000 лева гаранция, макар че можех и да не я платя. Прокуратурата да провери и шофьорското минало на другия участник – истинския причинител на катастрофата. В официалния профил на Юсеин станахме свидетели на над 30 записи, които обясняват катастрофата, която той причини. Аз трудно намирам сили да ги изгледам. Откровен камикадзе!".

Местан показа и снимка, която по думите му доказва, че той не е взел ничие предимство, тъй като не е ударен от ляво, а челно. Адвокатът на семейството от своя страна заяви: "Това е невъзможно. Няма как да се получи. Задължението на участниците, когато при тях има знак "стоп", не се изчерпва с механично натискане на педала и спиране, а задължението им се изчерпва едва тогава, когато се убедят, че няма движение на пътя с предимство. Местан излиза от път без предимство. Няма как да се случи това, което казва той".

"Скоростта ще я определят експертизите. Нашите експертизи показват, че семейството се движило със скорост около 90 км/ч. Излизайки от път без предимство, спрял или не на знак "стоп", той не се е уверил, че пътят с предимство е чист", каза Димитров.

"Клиентите ми са във видимата му зона. Не е възможно да не са, завоят не пречи. По законите на механиката няма как клиентът ми да развие такава скорост, че да не е във видимата зона. Участниците в другия автомобил, пътниците, са видели много добре г-н Местан и са мислели, че ще спре на знак стоп", уточни адвокатът.

Още по темата: общо новини по темата: 43
26.03.2024 »
23.11.2023 »
01.09.2023 »
06.06.2023 »
21.02.2023 »
13.01.2023 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Ех,Чопър...едно си баба знае-едно си бае
0
 
 
На тоя адвокат да му обясня,че когато шофираш трябва да имаш РЕАКЦИИ ,а не да реагираш с МИСЛИЛ. С Мислене не се предотваратяват ситуации,нито с увереност! Колкото до неговия клиент,той самия се изтропа ,че е карал с около 110 км/ч значи е карал с над допустимото.А когато караш с висока скорост може да я намалиш със спирачка ,а не да МИСЛИШ,че другия ще се върне или ще се изтегли бързо,Чувството за самосъхранение и опит се основава на реакции,а не на самоуверено шофиране. Не защитавам Местан,но ми е любопитно как медиите не отбелязват,че в БМВ-то е имало и друго дете.Което е здраво и е излезнало с баща си от автомобило след сблъсъка.А бебето е изхвърчало извън колата и самия дядо,който е дошъл после казва,че е било извън колата на 10 метра.Значи бебето е изхвърчало при удъра и сигурно през прозореца!Пита се адвоката на семейството...в какво трябва да пътува едно бебе и как трябва да е обезопасено по време на път ? Защо голямото му братче е имало шанс да оцелее ? Щото е имало столче и колан.. Нали ? А другото е било в на майката ръцете! Нали ? Не е нужно да си експерт да се досетиш,че за ПТП то вина може да има,но за причинената смърт на бебе-то вина има и баща му защото е нарушил ЗДП в тази част,как се превозва бебета и малки деца.И причинената смърт е СЪПРИЧИНЕНА.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: