Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Агенцията по заетостта проучва от какви кадри има нужда бизнесът
Автор: Екип Ruse24.bg 15:51 / 04.03.2020Коментари (0)555
©
От днес работодателите, желаещи доброволно да заявят потребностите си от работна сила, могат да се включат в петото проучване на Агенцията по заетостта, което събира информация от какви кадри ще има нужда бизнесът. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта.

Чрез онлайн анкетен формуляр всеки работодател може да посочи кои от предложените 21 умения и 8 ключови компетентности трябва да притежава неговият персонал, както и да избере измежду 220 професии, които ще търси през следващите 12 месеца.

Успоредно с това работодателите имат възможността да заявят и потребностите си от работници без специална квалификация, както и такива, изискващи специфична правоспособност.  Агенцията по заетостта проучва и какви ще са необходимите специалисти след 3 до 5 години и предлага бизнесът да посочи очакванията си за професионалните направления, в които бъдещият персонал да е придобил висше или средно образование.

Същото проучване стартира от 2-ри февруари сред работодатели от формирана по данни на НСИ национално представителна извадка. До този момент над 1 700 фирми и организации, поканени от бюрата по труда в страната, вече посочиха дали ще търсят нов персонал и какви професии и умения изискват да притежава той.

Агенцията по заетостта очаква работодателите от статистическата извадка, които все още не са попълнили анкетния формуляр, да направят това в оставащия период, като ползват предоставената им от бюрата по труда връзка/линк към електронната анкета.

Анкетните формуляри за работодателите от извадката и за доброволно участващите фирми и организации ще могат да се попълват до 20 март 2020 г. За желаещите работодатели доброволно да се включат в проучването, on-line формулярът е публикуван на официалния сайт на Агенцията по заетостта в рубриката "Проучване за потребностите от работна сила".

Проучването на потребностите на работодателите в България от работна сила, провеждано от Агенцията по заетостта, е петото поред и първо за 2020 г. Провежда се на основание чл. 10 от Закона за насърчаване на заетостта съвместно с Комисиите по заетост към Областните съвети за развитие в 28-те области в страната.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мартенски музикални дни 2024
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
Строежът на АМ "Хемус"
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: