Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Агроиновации: Сензорен контрол на амоняк в животновъдни стопанства
Автор: Екип на Ruse24.bg 16:41 / 26.06.2020Коментари (0)281
©
Използване на инструмент за мониторинг на емисиите на амоняк и контрол на климата в животновъдни обекти, за да се подобри хуманното отношение към животните и общата устойчивост на стопанството. Върху това са фокусирали работата си от екипа на Пилотен иновативен експеримент по проекта SmartAgriHubs.

Агроиновации: Цифровизация на логистиката на храни и фуражи

Проектът се изпълнява в Белгия от Регионалния клъстер „Северозападна Европа“. Това е темата на брой 157 на рубриката „Агроиновации“, която Агри.БГ реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации.

Основната цел на този експеримент е да разработи техника за мониторинг на емисиите на амоняк за естествени и механично вентилирани животновъдни стопанства. Целта е да се оптимизира контролът на климата в помещенията и евентуалното намаляване на емисиите.

Теоретични, технологични и неизползвани досега знания ще бъдат комбинирани за разработване на продукт, който да отговаря на нуждите както на животните, така и на фермерите. В този смисъл този експеримент разчита на научна обосновка за повишаване на пазарната стойност на продуктите, като взема предвид настоящото и бъдещото законодателство за околната среда и хуманното отношение към животните.

В този пилотен експеримент има три основни компонента: измерване на емисиите, контрол на климата и безжична сензорна мрежа. 

Измерването на емисиите се фокусира основно върху амоняка с възможно разширение до парникови газове. А мониторингът на климата разглежда по-широк спектър от параметри, като нива на въглерод, температура и относителна влажност. 

За по-добро качество на въздуха в помещенията е разработен автоматизиран инструмент за управление, който използва динамични техники за наблюдение. Освен това вентилационният контрол своевременно уведомява земеделските производители, ако е необходима намеса. 

Накрая безжична сензорна мрежа интегрира всички данни от измервателните уреди, като дава на фермера допълнителна информация за това, как да подобри хуманното отношение към животните и в същото време да увеличи устойчивостта на отглеждането на животните.

Брой 157 на рубриката „Агроиновации“, която Агри.БГ реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации, е разработена по материали на SmartAgriHubs и e предоставена като част от информационната кампания „Иновациите – винаги на мода!“.

 

Следете новите технологии в селското стопанство и на cap4us.agri.bg.



 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: