Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Акад. Денков с подробности около реформите в образователната система
Автор: Екип Ruse24.bg 15:18 / 24.05.2022Коментари (0)350
© Нова тв
Привършва прегледът на учебните програми. През следващите няколко месеца до септември трябва да бъдат направени предложения за това какво да се промени в тях. Известно време ще отнеме промените да бъдат отразени в учебниците. Това коментира пред Нова телевизия министърът на образованието акад. Николай Денков.

"Опитваме се да дефинираме къде са истинските проблеми. Казваме, че проблемът е математиката. Но ако погледнете анкетите - в първи клас никой не се оплаква. Във втори клас изведнъж се появява проблемът", посочи министърът.

Според акад. Денков има две неща около квалификацията на учителите, които трябва да се променят максимално бързо. "Едното е да вложим повече практически занимания в обучението на студентите. Чуваме като коментари, че те се подготвят твърде теоретично и когато влязат в клас са изненадани от това, което виждат. Стажовете и практическите занимания трябва да започнат по-рано", смята той. И допълни: "Второто е квалификацията да бъде насочена към това, което липсва на конкретния учител. Между училищата има огромна разлика. Всеки учител среща специфични проблеми".

Министърът коментира визитата си на общото събрание на Софийския университет. "Да, имаше прието решение. Те казват: "Ние искаме реформи, но искаме да участваме в тях". Това е съвсем разбираем призив от страна на СУ. Диалогът с тях ще се интензифицира. Ние ще продължим да работим заедно. Важно е реформата да се води от тези, които са най-напред в този строй", уточни акад. Денков.

Допълнителни учебни седмици той обясни, че трябват за ваканции, за да могат учениците и учителите да почиват периодично. "Не по-малко важно е да вкараме новите методи за образование, които се развиват изключително бързо", допълни министърът на образованието.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: