Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ако взимате кола под наем, имайте предвид тези съвети
Автор: Екип Ruse24.bg 11:58 / 11.07.2022Коментари (0)745
©
Цените независимостта си по време на пътуване? Искате да посетите само онези места, които сами сте избрали, без да се съобразявате с групи и графици? Ако отговорът е "да", то наемането на автомобил по време на пътуване е най-добрият избор.

Наемането на автомобил дава независимост и гарантира комфорт по време на пътуване, тъй като посоката и времето могат да бъдат съобразени изцяло с вашите лични нужди и планове. Колата под наем е идеално решение и при пътуване с деца, тъй като позволява почивки по всяко време.

Добре е да помислите за кола под наем сравнително отрано, като онлайн платформите ще ви позволят да сравните предлаганите автомобили и оферти лесно и бързо, и да направите най-удачния избор. Какво да вземете предвид при наем на автомобил, за да имате безопасно и комфортно пътуване без грижи и неприятни изненади - подсказват ни експертите на eSky.

1. Взимане и връщане на автомобила 

Не забравяйте да съобразите точното време на пристигане, както и локацията, от което искате да вземете и върнете колата. Забавянето при връщането може да доведе до начисляване на допълнителни такси. Най-добре е да резервирате автомобила един час след кацане и да зададете времето за връщане около 2-3 часа преди заминаване.

2. Брой и възраст на водачите 

В повечето случаи шофьорите на възраст между 30 и 65 години не плащат допълнителни такси. По-младите шофьори обаче трябва да бъдат подготвени за по-висока наемна цена. Обърнете внимание и на допустимия брой водачи. Обикновено в стандартната цена е включен един водач с право на управление, като за втори такъв се прилага допълнителна такса.

3. Oборудване

Детски седалки, навигация, допълнителна застраховка, вериги, климатик – това са екстри, които трябва да се вземат предвид още при резервацията на автомобил под наем. В зависимост от броя пътници и планирания маршрут, трябва да изберете автомобил, който ще осигури максимален комфорт и безопасност за вас и останалите участници в движението.

4. Застраховка и горивна политика 

Важно е договорът за наем да включва горивна политика на превозното средство – обикновено се дава с пълен резервоар и следва така да бъде върнато. Погледнете и вида застраховка, включена в цената. В общия случай автомобилът е със стандартна застраховка, но срещу допълнителна сума може да се направи и допълнителна такава с повече преимущества.

5. Депозит 

При резервирането на автомобил ще бъде блокирана сума от кредитната карта на водача. Ако автомобилът бъде повреден или откраднат, депозитът няма да бъде възстановен. Всички условия по депозита, следва да бъдат точно и ясно описани в условията за наем.

6. Документи

За наем на автомобил, са ви необходими паспорт или лична карта, копие от потвърждението на резервацията и кредитната карта, използвана за плащането. Картата трябва да бъде на името на основния водач. Обърнете внимание на състоянието на автомобила още при вземането му. Направете снимки отвън и отвътре, съобщете за драскотини или вдлъбнатини, както и за повреда на тапицерията. 

Уверете се дали всички устройства са изправни (климатик, фарове, радио и т.н.), както и че автомобилът е оборудван с комплект първа помощ и пожарогасител. Когато връщате колата, не забравяйте да поискате писмено потвърждение за липсата на щети, за да ускорите отблокирането на депозита. Съхранете всички документи, в случай на потенциални проблеми.

Още по темата: общо новини по темата: 661
14.08.2023 »
08.08.2023 »
21.07.2023 »
10.07.2023 »
08.07.2023 »
10.06.2023 »
предишна страница [ 1/111 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: