Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Аламанов, пиар експерт: Никой не иска президентска република, нямаме добре работещи институции и демократични рефлекси
Автор: Екип Ruse24.bg 08:29 / 11.12.2022Коментари (0)364
© Личен архив
Никой не иска президентска република. Нямаме необходимите компенсаторни механизми, добре работещи институции и демократични рефлекси в обществото. Това каза в интервю за Агенция "Фокус“ пиар експертът Любомир Аламанов.

"Всичките приказки за президентска република са поредната пушилка на един самолет, който очевидно е уцелен и се мъчи да избяга максимално бързо от конфликтната зона. Виждаме как някои политици се обаждат по медиите и да им казват да внимават с въпросите. При целия този набор от липсващи елементи от цялата екосистема, да се говори за президентска република, няма нищо общо с реалността", подчерта той.

По думите му президентът се е променил много в последната една година, това не е човекът, който демократичната общност подкрепи.

"Той застана на страната на хората, които преди му създаваха проблеми. Не знам дали някой го очерня. Всичко, което се случва, го прави той самият, защото той си промени мнението и се обърна на 180 градуса. Той започна да говори неща, които противоречат на собствените му думи от преди това. Така че той сам си носи вина, ако има някаква промяна в отношението към него. Той беше човекът, който излезе с вдигнат юмрук и каза, че иска да изгони мафията от управлението. След това изведнъж рязко смени курса. Всичко, което се случи, е изцяло следствие от неговите действия и думи, така че той си носи отговорност", смята пиар експертът.

Той обясни, че служебният кабинет е замислен преди много години с идея да организира избори и да служи като буфер при предаването на властта от един редовен кабинет в друг.

"Очевидно се вижда злоупотребата с власт, смяна на кадри в една или друга посока, промяна в политики, даже опити за промяна на цивилизационен избор на цялата държава, за което нито има мандат, нито подкрепа от страна на хората. Така че разговорът за бъдещето на този инструмент става все по-наложителен. Това е по-смисленият разговор - дали да се продължи с този инструмент, при положение, че няма двуполюсен модел, тоест не е ясно при едни избори какво се случва. Една поредица от служебни кабинети, които злоупотребяват с дадените им правомощия, могат да се окажат силно проблематични", изтъкна Аламанов.

Според него парламентът се занимава с коренно различни неща, които обслужват интересите на една или друга партия, но нямат общо с това, от което хората наистина имат нужда.


Още по темата: общо новини по темата: 654
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
05.06.2023 »
04.06.2023 »
01.06.2023 »
предишна страница [ 1/109 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: