Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Александрина Икономова: Създадохме здравословен асистент, който дава ясни насоки на потребителя
Автор: Живко Кръстев 12:53 / 08.03.2024Коментари (0)1148
©
Създадохме здравословен асистент, който взима субективни и обективни данни от потребителите и им дава най-правилното решение на ежедневна база. Това каза предприемачът Александрина Икономова в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

Обективната информация включва кръвни, генетични изследвания, а субективната – навиците на човек, килограми, височина, спорт, хранене, стрес. Експерти изготвят индивидуален доклад от 50 страници за здравословното състояние, в който дават конкретни и ясни насоки на потребителя какво трябва да прави, за да постигне резултатите, които иска, и да бъде в оптимална здравословна форма, обясни Икономова.  

Проектът вече работи пилотно със затворена група от хора от цяла Европа, а отзивите до момента са много добри. Предстои да бъде пуснат и за по-широка аудитория, за да се валидират някои от функциите му, допълни предприемачът.

Александрина Икономова се занимава със спорт повече от 20 години и той е съществена част от живота й. Затова има ясен фокус в работата си като предприемач.

"Много голяма тема ни е как да минимизираме дезинформацията и спекулацията в хелти уелнес индустрията и как да разрешим проблема, че здравната система е реактивна, т.е. тя лекува, а не предпазва – не само в България, а навсякъде. Информацията, която се споделя в онлайн пространството, не подлежи на контрол. Липсва съществена информация за това как определени действия, субстанции, добавки действат върху женския организъм. В момента жените се третират като по-малки мъже, но организмите ни са съвсем различни и много от нещата, които на практика се прилагат за жени, не са функционални за нас. Искам да покажа колко сериозен е проблемът с липсата на здравна култура, с това, че всеки споделя каквато си поиска в онлайн пространството и колко опасности има това като последствия не само за нас като общество, но и за нашите деца“, обясни Александрина Икономова.

Тя отбеляза, че в индустрията с хранителните добавки има регулация, но е много трудно да се прави мониторинг на онлайн търговията.

В Международния ден на жената ABLE Activator, Female entrepreneurship Bulgaria, Future Females Bulgaria организират дискусионен форум, в който лектор ще бъде и Александрина Икономова. Тя ще говори за предизвикателствата пред жените предприемачи.

"Важно е тези неща да се коментират, особено за жени, които искат да предприемат тази стъпка към предприемачеството, но не са сигурни. Има един набор от решения, които трябва да се вземат, които ще предопределят посоката, като например дали искаме да създадем бизнес, който да е в традиционния смисъл, или искаме да създадем технологичен стартъп. Плановете за семейството и развитието трябва да се правят комплексно. При нас има много по-сериозно напрежение и игра с времето, отколкото при мъжете“, подчерта Икономова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: