Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Александър Сиди: Прекратихме разговорите с БВ
Автор: Алена Соколчева 16:19 / 22.02.2023Коментари (0)733
©
"Във всички разговори с "Български възход" не видяхме ясни и точни позиции, което ни накара да прекратим разговорите в тази посока. Ако сега нямаме ясни и точни позиции, какво би било по време на една кампания и какво би било в една бъдеща парламентарна група." Това заяви за "Фокус" съпредседателят на ВМРО Александър Сиди. 

Той сподели, че спекулата в цените е била тема, по която с "Български възход“ не са намерили никаква обща позиция, която може да бъде изградена, както и по темата за бежанците. "Когато нямаме разговор за политика, няма смисъл да продължим и да стигнем до разговори за места в листи, защото те са безпредметни, когато няма разговор за политика", бе категоричен той. 

Запитан какви допирни точки откриха в партията Стефан Янев, съпредседателят на ВМРО посочи декларациите и декларативни изказвания в посока на защита на българския национален интерес. "Това беше причината да седнем на една маса и да започнем да водим някакви разговори. Но не си представяйте някакви разговори от сутрин до вечер всеки ден. Бяха две или три спорадични срещи, в които сме заявили намерение да търсим оттук нататък общи точки в една бъдеща програма. Не стигнахме дотам въобще", допълни той. 

По думите му двете политически формации не са намерили обща програма и общи сили за действия оттук нататък, което е довело до край на тези разговори, защото те са безсмислени. "Ще стигнем до вариант, в който да сложим един, двама, пет или десет човека в някакви листи, което със сигурност няма да бъде положително за бъдещето на България. Ние не виждаме смисъл тогава, когато нямаме обща програма, да говорим въобще за листи и бъдещи парламентарни действия", каза още той.

На въпрос какво е бъдещето на ВМРО за предстоящите парламентарни избори на 2 април, Александър Сиди заяви следното: "Не виждаме никакъв смисъл от тези избори. Ние още в началото дадохме заявка за това, че ако ще правим избори 2 в 1, защо правим тези избори сега, за да изхарчим просто едни пари във въздуха. ВМРО е регистрирано за участие в изборите, така че нямаме проблем с регистрацията. Ще излезем с решение какво точно ще правим, ще търсим ли други разговори и варианти или ще тръгнем самостоятелно на участие, това предстои в следващия ден-два."

Още по темата: общо новини по темата: 521
28.06.2023 »
24.06.2023 »
22.06.2023 »
02.06.2023 »
29.05.2023 »
17.05.2023 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
Строежът на АМ "Хемус"
България в еврозоната
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: