Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Александър Симов: Разочарован съм от поведението на Елена Йончева
Автор: Екип Ruse24.bg 11:45 / 12.10.2020Коментари (1)907
©
ЕНП направи повече за българския евроскептицизъм, отколкото която и да е хибридна война. Те защитиха своя политически лакей в България. Манфред Вебер заяви, че властта трябва да се сменя след избори, а малко преди това подкрепи протестите в Беларус. Значи в Беларус хората могат да протестират и да искат смяна на своите управници, но когато в България искат смяната на своите премиер и главен прокурор са недостойни и нечестни." Това заяви секретарят на парламентарната група на “БСП за България" Александър Симов пред "Евроком".

Социалистът обясни, че няма как хората да са доволни, като след дебат, посветен на върховенството на закона, свободата на словото и корупцията, в един момент казват на всички българи, че трябва да приемем Истанбулската конвенция. Той припомни, че в България се е произнесъл Конституционният съд, който казва, че тази конвенция е несъвместима с българското законодателство.

“Разочарован съм от поведението на Елена Йончева. Казвам го като човек, тъй като с години съм бил откровен неин фен и смятах, че тя е едно от откритията на БСП. Не знам какво се случи с Елена Йончева откакто стана евродепутат, но все едно виждам друг човек. В момента, от нейните думи излиза, че все едно тя сама е направила тези разкрития, без никой да й помага. А много добре знам, че Елена Йончева нямаше да е Елена Йончева, ако зад нея във всеки един момент не стоеше БСП.", коментира Симов. Той припомни, че цялата парламентарна група е помагала на Йончева както във всяко нейно разследване, така и финансово. Той даде пример с платената от парламентарната група на БСП гаранцията от 20 000 лв.

“За резолюцията, Йончева каза, че Истанбулската конвенция не стои на дневен ред, и всеки който я спомене прави услуга на Борисов. Това бе скрито обвинение към Корнелия Нинова. Това е изключително неморално твърдение, защото ако има човек, който 4 години е бил истинската, автентична опозиция на Бойко Борисов във всеки един момент, това е Корнелия Нинова", категоричен бе Александър Симов.

Народният представител припомни, че БСП подкрепя частта на Истанбулската конвенция, която е срещу насилието над жени: “От БСП сме вкарали поправки в много закони, за да гарантираме, че нито една жена у нас няма да бъде тормозена. Не приемаме 4-5 изречения в тази конвенция, които насаждат джендър идеологията у нас, понеже 95% от българите не приемат това. Това върви срещу изконните ценности на българския народ, които ние няма да жертваме в името на някакви глобални интереси. БСП показа,че е модерна българска лява партия."

“Качеството на един политик си личи от това, не само как влиза в едно състезание, а и как излиза от него. Аз съм изключително разочарован и от Красимир Янков, и от Валери Жаблянов, които намериха възможно най-недостойния начин за изход от това състезание. Единият взе 1180 гласа, другият получи 760. Нинова получи 43 000 гласа. Тя ги унищожи. Тогава те реагираха по възможно най-елементарния начин и напуснаха парламентарната група като булката-беглец заедно с още 4ма души. Това ли бе смисълът на тяхната битка? Да покажат, че егото им е по-силно от идеите.", попита риторично Симов.

Социалистът коментира, че хората, подкрепили Кирил Добрев трябва да си направят сметка за едно: “Какво поиска партията? Коя политическа линия масово подкрепи партията? След като едва около 7 хиляди души гласуваха за Добрев, това означава, че 90% от членовете на БСП искат тази линия, която следва в момента-линия на една, нова, социална, ярка лява политика, която не се страхува да се противопостави дори на големи корпоративни интереси. И най-важното: никакво сътрудничество с ГЕРБ." Народният представител уточни, че някои от кандидатите за председател са участвали в надпреварата на председател на БСП не за да бъдат избрани, а за да съсипят инструмента за вземане на решения от редовия член- прекият избор, но са се провалили в това начинание.

Симов подчерта, че хартиеното гласуване е инструментът на ГЕРБ да фалшифицират изборите: “466 000 невалидни бюлетини на предните избори. Гласът на близо половин милион българи не бе зачетен."

“Говорителите на ГЕРБ са парад на човешката мерзост. Моралната мерзост на ГЕРБ се вижда най-добре в прокарването на изключително вредни за България закони.", подчерта социалистът. Той допълни, че ако българите излязат и гласуват масово, за да покажат на мутрите, че няма да стане тяхното, тяхната машина няма да може да фалшифицира изборите при огромна активност, като даде пример за това с президентските избори през 2016г.

“Тази агонизираща и немощна власт се опитва по един много арогантен и безпомощен начин да докрета до края на мандата. Точно това поведение ще им изиграе най-лоша шега.", завърши Александър Симов.

Още по темата: общо новини по темата: 2611
11.10.2022 »
08.06.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/436 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"Манфред Вебер заяви, че властта трябва да се сменя след избори, а малко преди това подкрепи протестите в Беларус." Защо се правиш на луд, г-н представителю на народа? Протестите в Беларус са затова, което казва и Вебер, че властта не се е сменила след изборите, защото те са манипулирани. В България никой не е казал подобно нещо!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: