Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
"Альоша е нашият Христос" - богохулство, казващо всичко за идолопоклонничеството
Автор: Екип Ruse24.bg 10:07 / 18.01.2024Коментари (21)676
Вчера десетки пловдивчани се събраха на протест пред сградата на Общинския съвет в Пловдив заради идеята паметникът на Альоша да бъде преместен в музей. 

Протестиращите носеха плакати с лозунги "Тези, които нищо не са построили, разрушават всичко", "История с референдум не се пази" и "На кого пречи символът на града "Альоша". Имаше и хора, които вееха и руски знамена. Един от пазителите на паметника пресоли манджата и изрече репликата: "Това е нашият Христос".

Посланикът на България в Русия от 2000 до 2006 г. Илиян Василев коментира случващото се в Пловдив oтносно Альоша по следния начин:

Никога не съм имал илюзии в принадлежността към българската нация на частта от обществото, която припознава Русия и производният на руския съветски империализъм паметник на Альоша като "свой Христос".

Толкова им е християнството, толкова им е българщината, любовта към Отечеството - винаги под условието на приоритетната връзка с Москва. Толкова им е и християнството, което набързо усвоиха след 1989 година - Репликата "Альоша е нашият Христос" не е само богохулство, но казва всичко за природата на това идолопоклоничество, на русофилството и царепреконението като религия, която има нужда от роби, от крепостни, от безропотно подчинени, а не от свободни и осъзнати граждани, които могат да дефинират и защитават своя интерес и когато той е различен от този на поредния цар в Кремъл.


Погледнете къде стои Альоша? Той доминира не само над града, над паметника на Левски, но и над скромния паметник на руско-турската война - болшевишкото доминира над руското. Ако има загинали в руско-турската война и това дава основание за памет и паметник, но няма нито един загинал съветски войник на българската територия, тоест няма основание да има паметник.

"Альоша им е Христос" - Паметниците са тяхната църква и това. казва всичко, но най-вече защо тези тотеми на АнтиХриста, идеологически наркотици са потребни днес и на Путинова Русия и на нейните адепти у нас - вместо критично мислене /което ще се забранява в образованието там/, и самостоятелни хора, на тях им трябват религионо вярващи, които да приемат на сляпа вяра, че България е обречена да бъде доминирана от Русия, а не да бъде равноправна част от Европа.


Още по темата: общо новини по темата: 10
27.02.2024 »
05.02.2024 »
31.01.2024 »
12.01.2024 »
27.08.2023 »
10.08.2023 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Комунисти и вярващи. Пълна шизофрения. Нали съветските им светии бутат най големия храм в Москва за да строят дворец на Комунизма. Изроди. Една лопата през мръсната дзурла ,ще им дам един Христос безродни мърши.
+1
 
 
Да си го приберат никому непознатия Альоша,дошъл от Алтайско село за да се освободи място за български национален герой.
+1
 
 
За доста от ватниците, да не кажа всички, които сляпо бранят матушка Рассия, е нужно да започнат да се образоват. За целта е редно да прочетат "Български хроники" на Стефан Цанев. Ще дам два примера от книгите /все още не съм прочел всички/, които ясно определят ситуацията в България. Стефан Стамболов - Аз не съм русофил или русофоб. Тези определения бяха наложени от хора, целящи да разделят народа. Аз не мразя Русия и руския народ, мразя царя и тези които търсят сгоден случай да забият кинжала си в моите гърди. Другия откъс е от опита за преврат на русофилите и тези военни предатели, които не са съгласни с регентското управление на Стамболов и другите покрай него - Когато запасняците разбраха каква е работата, окопаха се и вдигнаха пушките срещу кап. Кръстев. Той се вдигна върху стремената на коня и започна да ги псува и да ги нарича "предатели". Един стар руски войник, останал в Силистра, въпреки зова на своя император, даде команда - Рота, огън. Отколе сме разделени хора и това е стратегията на така наречените велики сили, да ни разделят. А предатели в България - колкото искаш.
+1
 
 
Няколко десетки…..! Достатъчно да вгорчат живота на пловдивчани! И не! Никой не води война с Историята! Тя Историята ще остане такава каквато е! Комунизма нанесе непоправими щети на България и във всички страни където се е пръкнал!
+1
 
 
Вижда се , колко сме равноправни в Европа...
0
 
 
След като се насраха с изчегъртването на модела ГЕРБ, ПП-ДБ нямат правилни ходове вече - виждат, че си заминават и трябва да се случи чудо, че да се задържат още малко, докато успеят да окрадат, каквото още може. И чудото се случи - оказа се, че темата "Русия" може да бъде добре експлоатирана. И в омразата си, българите забравиха всичко важно и отново се хванаха за гушите един друг. Браво, БЪЛГАРИ, заслужаваме си мъката и мизерията, защото сме нещастници и мизерници!
+1
 
 
Техните "христосовци" ги сменят по команда. От Кремъл. Като паметника на Сталин в морската градина във Варна 62-ра, примерно... :)
+3
 
 
Първо Ленин беше Христос. С него лягахме и ставахме. После се оказа че е Сталин, сега Альоша…..а бе кажете че ссср е Пътя, Живота и Истината за вас, и да приключваме с България!!!
+5
 
 
"Альоша е нашият Христос" - този болшевишки позор няма да се забрави! Господи, моля те, прости на тези хора. Те наистина не знаят какво правят и за какво са използвани. Според кашата в главите им те са едновременно и комунисти, но и "православни", и българи, но и ссср-йци (а някои и руснаци), и патриоти, но и чуждопоклонници, и протестиращи, но и обожаващи царя-батка, който арестува или просто убива протестиращи, и пазещи историята, но и непознаващи я, и мразещи подменящите история, но и кланящи се пред тези, които пренаписаха и забраниха голяма част от българската история, и "вярващи", но и идолопоклонници пред икони на Сталин и бетонни тотеми, които вече обожествяват. Така че, Господи, прости на богохулниците.
+6
 
 
затова мизерстваш с пенсията, дядо, защото тези, които са градили, са ти изяли парите за пенсия. Продължавай да ходиш на протести, за да запазиш спомена си, мизернико!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Специализирани полицейски операции в страната
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: