Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Амбициозните изисквания на Европа не са строго задължителни
Автор: Екип на Ruse24.bg 16:30 / 08.07.2021Коментари (0)480
©
Таргетите, които сме поставили относно Зелената сделка, са политически за Съвета. Те ще бъдат дискутирани с държавите членки, но няма да бъдат непременно задължителни. Това каза еврокомисарят по земеделие Януш Войчеховски по време на пресконференция за журналисти, на която Агри.БГ също присъства.

Директни плащания: Вижте къде и колко е платено за Кампания 2020

“Относно Зелената сделка и целите, които сме поставили, като процента за намаляване на използването на препарати за растителна защита и за биопроизводство, са все политическите таргети за Съвета. Разбира се, ще ги дискутираме с държавите членки и ще ги попитаме какви са техните предложения в националните им стратегически планове, но те няма да са строго задължителни”, коментира Януш Войчеховски и даде пример.

“Тези 25%, които сме заложили за биоземеделие, не са задължителни. Например в моята страна Полша площите с биопроизводство са едва 3%. Към тези страни нашите въпроси ще бъдат: "Какво предлагате, за да повишите отглеждането на биологични площи във вашата страна? Какви инструменти ще използвате, за да помогнете Европа да достигне тези 25%, които са планувани за целия ЕС?”, обясни Войчеховски, който за първи път дава яснота относно критериите, на които много от българските фермери гледат не просто с притеснение, а и със страх.

Войчеховски коментира, че е оптимист относно новите стратегии и тяхното приемане от страна на стопаните. Неговото мнение обаче силно не кореспондира с това, което се случи в началото на годината, а именно множество протести в Западна Европа, които недоволстваха от високите и амбициозни изисквания на Зелената сделка.

“Аз съм сигурен, че няма да имаме проблеми с тези цели. С тези заложени проценти виждам как много повече малки фермери ще бъдат заинтересовани от сектора на селското стопанство. Сигурен съм, че те ще видят шанса да развиват земеделие в своята държава членка. Може би съм прекалено голям оптимист, но съм убеден, че фермерите ще искат да участват в инструментите, заложени от Зелената сделка”, заключи Януш Войчеховски.

 

Следете темата и на cap4us.agri.bg.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: