Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ангелкова: България е в топ 5 на предпочитаните дестинации за руските туристи
Автор: Екип Ruse24.bg 16:53 / 01.06.2018Коментари (2)1916
©
България е в топ 5 на предпочитаните от руснаците туристически дестинации и има голяма база за растеж в броя на посетителите от федерацията у нас. Много важни са стъпките, които бяха подкрепени на високо политическо ниво от премиера Бойко Борисов и президента Владимир Путин в настоящата геополитическа обстановка и конкуренцията на страни като Турция и Египет. Това заяви пред медии в Москва министърът на туризма Николина Ангелкова след разговорите в рамките на посещението на българската правителствена делегация начело с българския министър-председател. На срещите бе отбелязано отново, че нашата страна предлага изключително качествен туристически продукт особено за семеен и детски туризъм. Задържаме и позицията на първо място за търсене в тези направления според оценката на "Нешънъл джиографик травълър“, допълни тя.

Министър Ангелкова имаше среща и с министъра на културата на Руската федерация Владимир Мединский, в чийто ресор е и сектор туризъм. Тя разговаря и с ръководителя на Федералната агенция по туризъм (ФАТ) Олег Сафонов. Имаме прекрасни отношения с г-н Сафонов и отново  потвърдихме доброто взаимно сътрудничество за развитието на различни видове туризъм. Освен към ключовия морски отдих посетителите от Руската федерация проявяват много голям интерес и към поклонническите, културно-историческите, балнео- и СПА, фестивалните и други специализирани услуги. Да не забравяме и детските лагери, които имат дълги традиции в нашите отношения, подчерта министър Ангелкова.

Тя припомни, че последните години, особено 2016-а, бяха рекордни за посещенията на руски туристи в България. Тогава имаше около 20 процента ръст, за миналата година запазихме тази устойчивост. Надяваме се през 2018-а да успеем да затвърдим тези резултати и да имаме около 550 хил. руски туристи, каза още тя.

Поехме като ангажимент да организираме съвместни инициативи и в България, и в Русия на двете министерства и ФАТ, но най-важното е, че получихме изключителната подкрепата и на премиера Борисов, и на президента Путин за това колко е важно да се развива туризмът, коментира Ангелкова. Те подкрепиха нашето предложение да обявим 2019 г. за година на туризма на Русия в България и на България в Русия и на тази база предстои да подпишем  специална програма до края на годината. Това се случва за първи път изобщо в отношенията между двете страни  и съм убедена, че допълнително ще стимулира сектора. Вече имаме потвърждение за посещение на Олег Сафонов през есента в България в рамките на Международния конгрес  на световните цивилизации и историческите маршрути, който организираме, и тогава ще обявим официално взетото решение, стана ясно от думите на министъра.

Николина Ангелкова поясни още, че по време на срещите между премиера Борисов и президента Путин е било изтъкнато колко важна и сигурна дестинация е България за руските туристи. Благодаря изключително за подкрепата и на двамата, защото това ще допринесе още повече за стимулирането на туристопотока. Информирах нашите домакини, че стартираме специална комуникационна кампания от 1 юни за руския пазар по всички медийни канали. Получихме много положителни отзиви и подкрепа за нашата работа с регионите на федерацията. Фокусираме активно нашите двустранни отношения с тях, защото има подчертан интерес към България не само от големите градове, допълни българският министър.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Деил леиди напоследък съм се убедил че простотията българска е нагла и безгранична,искаме инвестиции -но трябва да са вързани с определени наши виждания .Даи да продадем нещо на някои чужденец ,а след като го измамим да го обиждаме и присмиваме .Трол нещастен ти наясно ли си колко са диалектите в българския език и поради ква неясна причина ти решаваш че си по -добър от друг даден човек ????
-1
 
 
За съжаление е така, може и в топ 3 да е. Напоследък чувам все повече най-селския диалект на българския. Много са нагли, дори започват да живеят тук.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: