Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Английски педофил учи циганчета на английски език
Автор: Екип Ruse24.bg 10:40 / 12.09.2019Коментари (1)594
©
Британски престъпник е засечен от журналист от Острова да живее сред деца в България, след като излежава 15-месечна присъда за педофилия и напуска нелегално Острова.

Върху Даниел Ериксон-Хъл има все още действаща забрана за общуване с малолетни.

По следите на криминално проявения беглец попада разследващият журналист Пол Кениън от Би Би Си 4.

Даниел Хъл от лондонския квартал Плейстоу е осъден и излежава ефективна 15-месечна присъда за педофилия през 2017 г. Действащият пастор е осъден за съхраняване на стотици порнографски снимки с деца на компютъра си.

Репортерът на Би Би Си 4 открива пастора педофил в Сливен, където той живее на свобода в ромската махала.

След осъждането си преди 2 години Хъл получава забрана за общуване с деца, непридружени от родител или близък възрастен човек. Забраната също така не му позволява да пътува в чужбина, без да уведоми предварително властите на Острова.

В пълен разрез Хъл в момента живее на свобода в България. От момента на пристигането си у нас той е качвал в интернет стотици видеоклипове с деца. По време на съдебния процес през 2017 г. пасторът е определен като "опасен за малолетните".

По време на снимките на филма репортерът Пол Кениън и екипът му срещнали яростна съпротива от ромите в махалата, които ги замервали с камъни.

"Този човек (Даниел Хъл) така дълбоко е обсебил ромите, че те го възприемат като техен брат и го защитават с всички сили", разказва журналистът.

Стийв Фицпатрик от Лондонската полиция заявява във филма, че е "ужасен" от факта, че педофилът контактува необезпокояван с деца в България.

"Съответните власти във Великобритания са информирани за случая, но засега липсва нужната ответна реакция", казва полицаят. Нарушението на съдебната заповед от страна на Хъал не се разглежда като престъпление от българските власти и засега те могат само да го поставят под наблюдение, допълва полицай Фицпатрик.

Пастор Даниел Ериксон-Хъл на два пъти се е укривал от британското правосъдие в България, установи проверка на "Труд".

Срещу него в родината му са били издавани две европейски заповеди за арест. В първата е посочено, че английският гражданин се издирва от 13 октомври 2016 г., след като не се е явил на съдебен процес по обвинения за сексуална експлоатация на деца и детска порнография и компютърни престъпления, докато е бил под гаранция. Окръжният съд в Сливен привежда в изпълнение заповедта, след потвърждение от последната инстанция – Апелативния съд в Бургас. През ноември същата година пасторът е екстрадиран.

Втората европейска заповед за арест на скандалния духовник е издадена от Великобритания през юли 2018 г. По това време Даниел Ериксон-Хъл вече се бил установил отново в страната ни, след като изтърпял присъдата си в родината.

В заповедта се посочва, че след като излязъл от затвора, пасторът не е регистрирал в 3-дневен срок личните си данни и адреса, на който може да бъде намерен. Вместо това отново напуска Острова, уточниха от Окръжната прокуратура в Сливен. Втората европейска заповед обаче не е била изпълнена и Ериксон-Хъл не е бил арестуван, тъй като деянието, за което го изискват, не е нито престъпление, нито нарушение по българското законодателство.

Още при първоначалния престой пасторът се устроил в близкото до Сливен с. Самуилово. Там наел къща под наем, спомниха си от кметството. Съседи подали срещу него оплакване, че контактува само с деца и това им се сторило подозрително. Доказателства за престъпления обаче не са били събрани, дело не е било образувано и случаят не стигнал до съд, макар че пасторът бил задържан от българската полиция по време на проповед.

Сега Ериксон-Хъл се е установил в 30-хилядния ромски кв."Надежда" в Сливен, в най-бедната му, южна част. В гетото се говори, че отначало си купил една къща, после – още. Идвали му гости от чужбина. Пристигнала и сестра му, жена на зряла възраст. Тя преживяла бурна сантиментална история с местен младеж. Дали сестрата е още там, в квартала не казват.

В "Надежда" не желаят да коментират пастора и да го обсъждат пред външни хора. Някои от бедняците го обожават заради помощите, които им дава – било в пари, било дрехи или други вещи. Май ги учел и на английски език и продължавал да проповядва. Чувало се, че много обичал децата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: