Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Анита Мейзер няма видеоклип със смъртта на мъжа си
Автор: Екип Ruse24.bg 11:30 / 14.12.2016Коментари (0)1400
©
В досегашните следствени действия срещу Анита Мейзер не е открит видеоклип, който тя е трябвало да заснеме по време на фаталния експеримент с удушаването на мъжа ѝ Николай Димов. Няма такъв клип, потвърди и говорителят на окръжната прокуратура във Варна Радослав Лазаров.

Кадри от опитите на задушилия се културист да се освободи от примките биха могли да подскажат как са се развили събитията. Така съдът ще разнищва историята със смъртта на Николай само по свидетелствата на съпругата му.

Още при ареста на Мейзер негови приятели зададоха въпроса как може ръцете на загиналия да бъдат вързани доброволно отзад. Те предположиха, че мъжът е бил упоен и завързан с прословутите свински опашки. Експертизата обаче не доказа никакви упойващи вещества в кръвта на Николай.

Смъртта на Николай Димов е настъпила при предприет от него експеримент за демонстрация на сила. Това е станало на 13 август. 52-годишната Мейзер е завързала краката, ръцете и врата му с кабелни стяжки, известни като свински опашки, по негово настояване, от които той трябвало със сила да се освободи сам. Демонстрацията на сила трябвало да бъде заснета от Анита, а клипът да бъде изпратен на бъдещи работодатели от Панама и Колумбия. Той трябвало да послужи на културиста Николай да бъде включен в схема, от която ще печели много.

Стегнатите свински опашки на врата на пострадалия притиснали обаче венозните съдове в областта на шията. С последни усилия Николай успял да скъса кабелната превръзка на ръцете си. Направил опит да освободи врата си от тях, но в усилията за това примката се затегнала около врата му допълнително, той изгубил съзнание и се отпуснал на масажната маса, където се провеждал експериментът. Това твърдят от прокуратурата.

Оттук нататък обаче започват загадките около Анита Мейзер.

"След смъртта на Николай съпругата му предприела различни действия от страх, че ще бъде заподозряна", се казва в обвинителния акт. Измислила различни версии, които в хода на досъдебното производство променяла няколко пъти. Още същата нощ успяла да се освободи от купените по-рано свински опашки, които трябвало да се използват за захващане на шатра пред дома им. Няколко часа по-късно след полунощ тя се обадила в Пето РПУ на МВР, за да съобщи, че мъжът ѝ е мъртъв.

Предложила пари, за да не стигне случаят до медиите. Пред пристигналия полицейски екип тя развила версията, че вечерта пред дома им някакви момчета чакали Николай. Ходила до магазина и когато се върнала, намерила съпруга си мъртъв и завързан с въжета на масажната маса.

В обвинителния акт се твърди, че по време на разпита ѝ Мейзер променяла няколко пъти обясненията за случилото се. Когато разбрала, че ще бъде задържана, предложила подкуп на полицейския служител. Първоначално 10 000 евро, след това - 20 000 евро, и последно - 30 000 евро, като предварително се информирала дали в кабинета на разследващия има записващи устройства.

"Тя разказа какво се е случило.Не отрича, че е сложила стяжките на Николай, но е ясно, че не го е приспала, за да го удуши. Обвиненията за причиняване на смърт по непредпазливост трудно ще издържат в съда. По-скоро могат да я обвинят за причиняване умишлено на средна телесна повреда, в резултат на което е настъпила смъртта", заяви през септември адвокатът на Мисис Свят 2014 Олег Атанасов.

Той е учуден, че съдът е приел твърденията на един полицай като свидетел, че Анита е предложила подкуп.

"Тези неща се доказват със записи, белязани пари и прочее, не може да се основаваме на това, което се казва от един човек. Учудващо е, че съдът нямал основание да не вярва на полицая", добави адвокатът. Атанасов смята, че и обвинението за подкуп спрямо Мейзер също ще падне по-нататък в делото.

"Двумесечният срок на разследването изтече, Мейзер вече от три месеца е в ареста и очаквам през тази седмица резултатите от последната съдебномедицинска експертиза да излязат, за да може да поискаме промяна в мярката ѝ за неотклонение", коментира преди 10 дни адвокат Росен Желязков, бивш шеф на затворите.

"Разследването е всеобхватно, до момента са изготвени 17 експертизи, които сочат, че няма умисъл. Задържането под стража е една крайна мярка и трябва да се прилага само в краен случай. Аз не смятам, че Мейзер може да извърши нещо, за да продължат да я държат в ареста", категоричен е Желязков.

Във вторник обаче той призна, че вече няма ангажименти по защитата на Мейзер. Нейни приятели твърдят, че това е станало по нейно желание.

Тройната съдебномедицинска експертиза сочи, че причина за смъртта на Николай е механична асфикция, осъществена по механизма на загърлянето. В кръвта на пострадалия не са открити алкохол и наркотични вещества. Липсват и травматични увреждания на скелета.

Подсъдимата Анита се е признала за виновна, добавиха от прокуратурата. "Да, така е. Анита казва, че се е случило нещастието. Но продължавам да твърдя, че обвинението за подкуп ще падне в съда", заяви за "24 часа" адвокатът ѝ Олег Атанасов.

Той добави, че няма как Мейзер да е снимала по време на задушаването на Николай, защото е изпаднала в шок и затова не е могла и да го спаси.

Източник: bgdnes


Още по темата: общо новини по темата: 114
08.09.2022 »
14.08.2020 »
03.01.2020 »
06.11.2019 »
26.08.2019 »
13.06.2019 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: