Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Антон Кутев: Наясно сме, че половината минимална работна заплата няма вдигне бедстващите хора в Карловско, но това е само началото
©
За мен държавата имаше бърза реакция относно наводненията в Карловско. Тя беше недостатъчна, но беше бърза. Това заяви в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" говорителят на служебния кабинет Антон Кутев. Факт е, че военните, включително с хеликоптери бяха там още по време на развитието на наводнението, уточни той.

"Слава богу, нямаше жертви и то беше и благодарение и на това – на това, че там и с военна техника, и пожарните бяха там и успяхме да предотвратим жертвите. Представяте си, че при подобно бедствие общо взето за съжаление, жертвите никак не са изключение. Но тук се разминахме без тях", каза говорителят на служебния кабинет.

В момента се работи по втората фаза, по това какво може да се направи с пораженията, как да се разчисти така, че да стане нормален животът на хората, поясни Кутев.

"След няколко дни вече трябва да се влезе в третата фаза, за компенсациите. Общо взето държавата работи по всичките направления в момента. И сега колко е адекватно – това е според възможностите на тази държава. Може би има други държави, в които има специални отделения там и в МВР, и в армията, които се борят с това. Аз обаче мисля, че в рамките на нашата държава ние успяхме да задвижим механизма така, че той да сработи. Дано да сме по-ефективни оттук нататък и при следващи, не дай си боже, подобни случаи", допълни той.

"Наистина днес се надявам вече да видя багерите, които изнасят сега всичко това, което видяхме по кадрите, и разчистват улиците", каза Антон Кутев.

Относно компенсациите, които ще получат пострадалите хора, говорителят на служебния кабинет каза, че това, което в момента се прави, е буквално на първия ден след трагедията и ще бъдат предприети още мерки.

"Със сигурност ще се намеси и Комисията по бедствията и авариите, което няма как да не се случи. Аз пак ви казвам, че ще мислим и за някакви допълнителни решения във връзка и с бюджета, и с решения на Министерски съвет. Т.е. напълно наясно сме, че половината минимална работна заплата няма да ги вдигне хората, няма да им ремонтира къщите, но все пак това ще бъде някакъв начин. Включително сега днес ще обсъждаме с премиера евентуални възможности да видим дали не може питейна вода по някакъв начин да се достави. Трябва да се търсят всички механизми, по които да се помогне, защото когато си на този ръб, на който са те, и малката помощ в момента все пак се усеща. В смисъл - те са на ръба наистина, част от тях са загубили всичко, целия си дом, цялата покъщнина, спестявания някои от тях нямат. Така че както се казва, с каквото можем сега да помогнем, сме длъжни да го направим, разбира се, с ясното съзнание, че това е недостатъчно и че трябва да се търсят реални механизми за връщането на тези хора към предишния живот", каза още говорителят на служебния кабинет.

Антон Кутев каза, че днес ще посети бедстващите села.

Още по темата: общо новини по темата: 85
01.09.2023 »
15.02.2023 »
27.01.2023 »
28.11.2022 »
24.11.2022 »
24.11.2022 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: