Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Арести в Пловдив - младежи направиха лесни пари с гнусни измами
Автор: Екип Ruse24.bg 12:19 / 21.03.2023Коментари (0)381
© Ruse24.bg
Районна прокуратура – Пловдив наблюдава две досъдебни производства за извършени измами, по които са привлечени двама обвиняеми. Те са били задържани при специализирана акция на отдел "Икономическа полиция“ към ОД на МВР – Пловдив, като прокурори са присъствали на първоначалните следствени действия.

По първото досъдебно производство като обвиняем е привлечен М.Ц., на 21 г., за това, че в периода от 21.07.2021 г. до 01.11.2022 г. в Пловдив, при условията на продължавано престъпление, с цел да набави себе си имотна облага е възбудил заблуждение у 16 различни лица, че ще им бъдат изпратени работещи видеокарти и части за компютър, поръчани от тях, като с това им е причинил имотна вреда в размер на общо 6497 лева – престъпление по чл. 209 ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че М.Ц. публикувал обяви в интернет платформа, че продава видеокарти и други части за компютри на изгодни цени. Той посочвал телефон за връзка и щом получил поръчка, ги изпращал по куриерска фирма. Цената на видеокартите варирала от 137 лева до 500 лева. Той изпращал видеокартите, които впоследствие се оказвали увредени и неработещи.

Спрямо М.Ц. по искане на Районна прокуратура – Пловдив е взета от Районен съд – Пловдив мярка за неотклонение "задържане под стража“.

По второто досъдебно производство като обвиняем е привлечен Д.Г., на 20 г., за това, че от 16.11.2021 г. до 4.01.2022 г., в Пловдив, София, Батановци, обл. Перник, и Добрич, при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил заблуждение у 4 различни лица, че ще им бъдат изпратени електронни часовници на известна марка, поръчани от тях, и с това им е причинил имотна вреда в размер на общо 2000 лева – престъпление по чл. 209 ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че Д.Г. се сдобил с фалшиви електронни часовници, наподобяващи по външен вид същите от известна търговска марка. Той пуснал обяви в интернет платформа, получил обаждания и поръчки и ги изпращал по куриерска фирма. Цената на едни часовник била между 300 и 615 лева. При получаване на пратката, пострадалите лица установявали, че липсва специфичен код на часовника и по този начин разбирали, че са измамени. Пратките били без право на преглед.

Д.Г. е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.  Действията по разследването по двете досъдебни производства продължават.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: