Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Арх. Александър Петличков: Животът извън града има своите и хубави, и негативни страни
Автор: Цвети Тончева 14:05 / 01.04.2024Коментари (0)1165
© Фокус
Животът извън града има своите и хубави, и негативни страни. Но това е най-доброто нещо, което човек може да направи за себе си и си заслужава всички предизвикателства, които идват с подобно решение. Това каза в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ организатор на събитието "Сгледници“ арх. Александър Петличков.

Най-ценното на фестивала според него е това, че хората ще могат да се запознаят с други, които вече са тръгнали по този път и са започнали да изграждат практически знания и умения за живота извън града. "За мен това е най-ценното – да срещна хора, с които да вървим заедно по пътя, което го прави и по-лесно и забавно.“

По думите му не е просто да промениш начина си на живот и да заживееш на село, но същевременно не е и толкова сложно, защото просто трябва да го направиш. "Представям си, че правейки този фестивал "Сгледници“, метафората с традиционната сгледа на булката е самата идея за живот извън града, и всички, които са привлечени от тази идея, идват на сгледа. Т.е. те идват да се запознаят със самата идея и да видят дали тя е за тях,“ обясни той.

Целта на фестивалът "Сгледници“ е да покаже стъпките, които човек трябва да предприеме, ако иска живот извън града. Той има практическа насоченост и работилници, в които всеки, който желае може да получи знания и умения и да добие представа за това какви са предизвикателствата и предимствата на селския живот.

Александър Петличков обясни още, че много често срещаните проблемите е, че хората, желаещи да живеят извън града, са млади семейства с малки деца, както е свързано с ред предизвикателства. Друг съществен проблем е и въпросът с изкарването на прехраната. "Идеята да се занимаваме със земеделие и да продаваме продукцията е много красива, но и тя изисква едни много дълго надграждани умения и много здрава работа, което изисква доста подготовка“.

"Аз започнах да градя по малко по нещо. Моят метод е с малки стъпки. Също така с ходене по различни събития, фестивали и запознанство с други хора, които живеят по този начин или имат интерес, и започвам да си насочвам вниманието в тази посока и да си представям какво ще представлява моя живот,“ сподели още той.    

Фестивалът ще се проведе в село Огняново в близост до Елин Пелин на 20 и 21 април, като събитието включва лекции, работилници и вечерна програма.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: