Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Артистът Насимо за "златната арка" в София: Черта на хората е да отричат това изкуство, което не разбират
Автор: Харитина Агопян 11:25 / 12.12.2023Коментари (0)613
©
Изпълнението на артистичния проект трябва да се води изцяло по стандарта, зададен от автора на проекта – не трябва да има никакви изменения на оригиналната идея. Така визуалният артист Станислав Трифонов-Насимо коментира казуса с т.нар. златна арка пред Патриаршеска катедрала "Свети Александър Невски". Насимо гостува в "Денят на Фокус" по Радио "Фокус".

Стана ясно от изявление на фондация "Колективът", изготвила проекта за арката, че той не е изпълнен точно съгласно указанията на авторите.

"Смятам, че е общочовешка черта хората да отричат това изкуство, което не разбират. Ние в България имаме по-критичен ум. Коментарите идват от хора, които не са много навътре в определената сфера. Рядко се срещат сериозни критики от професионалисти", категоричен е Насимо.

"Лично съм виждал как се игражда вкус към изкуството – имало е хора в моето обкръжение, които не са се интересували особено от изкуство, но покрай моята работа и работата на други худжници развиват афинитет. Вече имат "око“, с което да могат да оценят онова, което виждат като продукция“, каза още Насимо.

"Не съм виждал златната арка пред "Александър Невски“ на живо и не смея да я коментирам подробно. Като цяло обаче съм забелязал притеснителна тенденция – хора, които не са минали по утъпканите пътища на артиста, да прескачат стъпала. Хора, които не са професионалисти, да се смятат за такита и да си слагат титлата "артист“, без да минат през школовка, която да им позволи да правят професионално изкуство“, изрази мнение Насимо.

"Не съм забелязал особено впечатляваща коледна украса в столицата, за да мога да я коментирам“, каза още артистът.

Той подготвя нова изложба, която ще открие в галерия "Наратива“ във Велико Търново в петък, 15.12. "Проектът е експериментален, нещо, което не съм правил до момента, който иска да види нещо различно, може да заповяда“, покани аудиторията на събитието Насимо.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: