Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Асен Василев: Гешев, а не Рашков трябва да си подаде оставката
Автор: Екип Ruse24.bg 16:27 / 19.03.2022Коментари (12)743
© БГНЕС
"Каквото и да поискат американските партньори от нас, решението е на България. Ако има някакво искане, то ще мине през парламента и пред очите на всички хора. Ние сме в НАТО. Представете си, че има атака върху Полша, активира се Пета клауза на НАТО, това е ужасно, но има директен конфликт НАТО - Русия, ние сме автоматично във война, тогава вече се предоставят на всички съюзници, надявам се никога не се стига до такъв сценарий". Това каза вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

"Ако някой по-голям иска да мине през теб, той ще мине. В тази ситуация трябва да сме сигурни, че сме част от голяма сграда, през която колкото и да е голям, няма да може да мине. Това, че сме НАТО, че сме ЕС, е най-голямата сигурност, която съществува за България в момента. Българският интерес е изключително ясен, той е тази война да спре максимално бързо и да не се разширява".

Василев допълни, че България вече прави няколко неща като хуманитарна помощ:

"България трябва да заяви много ясно, че в тази братоубийствена война между два славянски народа има един народ, който е нападнат, и един народ, който го е нападнал".

Той посочи, че различните мнения в коалицията са отражение и на разделението в обществото.

Изгонването вчера на 10 руски дипломати е инициатива на цяла Европа, подчерта вицепремиерът и отрече да има връзка между този акт и посещението на Лойд Остин у нас.

Във връзка с ареста на Бойко Борисов и на Владислав Горанов и излизането им без повдигнати обвинения, министърът коментира, че "това е провал на прокуратурата, а не на правителството".

"Виждаме отказ на прокуратурата да образува досъдебно производство и да започне събиране на доказателства. Това ще е един дълъг процес на изчистване на страната. Няма значение как се казваш, за всички трябва аршинът да е еднакъв. Това, което виждаме, се случва всеки ден. Това е най-нормално следствено действие. Нищо не беше показно. МВР извърши нормално следствено действие. Този процес ще продължи. Прокуратурата не е отказала да образува досъдебно производство, чака допълнително информация", увери министърът.

Василев е категоричен, че вътрешният министър Бойко Рашков действа по устав и не се разглежда вариант за неговата оставка.

"Г-н Гешев трябва да си подаде оставката. Това, което видяхме вчера, е причината за ситуацията, в която живеем".

Още по темата: общо новини по темата: 137
12.12.2023 »
21.03.2023 »
16.11.2022 »
01.11.2022 »
18.10.2022 »
26.08.2022 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Доказан мошеник ,съден за кражба от съдружниците си. Малвина Кокорчова. пе*ал. Прокуратурата не тръгна да арестува без доказателства ,малоумник. Всички сте хора на Черепа барабар с онзи твой и**ч Спецов. И той е Дубайски специалист -мошенник. Продал си фирмата със задължения на клошар.
0
 
 
ПП хората ви дадоха цялата власт за да ги вкарамрате там където им е мястото.Вас явно ви е страх.Защо арестувахте Тиквата и след ден го пускате ?Ако има доказателства съд и присъда .200 палячовци се е*ават с вас под прозорците на мин.съвет.Един Гешев ви прави за смях вече 6 месеца.
+4
 
 
Пич, с тая МЕГА издънка дето направихте вие се дискредитиахте НЕ САМО пред българите, ВИЕ се дискредитирахте пред света и по важното Европа и САЩ!!! Корупцията е един от най-опасните проблеми на една държава, НО политическата репресия е НАЙ-опасния, а вие точно тази мотика настъпихте!
+6
 
 
Жалки смешници , Вие управляващите сте като пионки на шахматна дъска с най - малко значение! С лъжа Петков дойде в България, а говори че никой не е над закона ?! С какви очи гледа хората и какъв пример е?!
+8
 
 
Не Гешев да си подава оставката, а цялото правителство начело с резидента. И после всички вкупом с митрофанова да си идат при гуруто путин за когото толкова ревностно се трудят.
0
 
 
кокорчо, кажи с колко завлече партньорите си!С няколко милиончета,май?Точно ти и подобните ти КРАДЛИВИ ЛЪЖЦИ,МОШЕНИЦИ И ПЕДАЛИ трябва да се иизметете от България!Всеки ден сте в батака,ПЕДАЛСКИ ПРОСТАЦИ - ПП,и имате очи да приказвате!?!
+8
 
 
ти,петков и рашков веднага трябва да си податете оставката,вие сте срам и позор и умишлено ви пиша имената с малки букви,защото сте малки като тях.
+8
 
 
Цялата управляваща сюрия трябва да си подаде оставката!
0
 
 
Махнете го защото цялата власт е във вас.Страх ли ви е .Ако ви е страх връщайте мандата и сбогом.
Aнонимен
на 19.03.2022 г.
+8
 
 
И ти си пътник кокорко
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: